Ancak "Arıza oranı faaliyet yapılmasını olumsuz etkileyecek derecede değil" görüşü savunuldu. Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Baki Kavun, Şanlıurfa 3. Hudut Alay Komutanlığı'ndaki lojistik skandalını doğruladı. "O hudut alayındaki malzemelerin daima göreve hazır bulundurulması tüm komutanların birinci sorumluluğudur" diyen Tuğgeneral Kavun, konunun ilgili komutanlar tarafından titizlikle takip edildiğini aktardı.

SÜREKLİ YAŞANAN SÜREÇ

Kavun şu bilgileri verdi: "Yaptığımız incelemede o hudut alayındaki arızaların bakım kademelerinde onarılarak birliklere gönderildiği, arıza oranının faaliyet yapılmasını olumsuz etkileyecek derecede olmadığı belirlenmiştir. Bunlar arızalanır, bakım kademesine gönderilir ve tamiri yapılır. Bu sürekli yaşanan bir süreçtir." Birlikte zafiyet derecesine ulaşacak kadar bir arıza durumu olmadığını savunan Kavun, 32 kameradan 16 tanesinin çalışmamasını şöyle açıkladı: "Mutlaka arıza çıkacaktır. Çıkan arızanın bazısı 3 günde bazısı 5 günde onarılır."

RAKAM FAZLA OLABİLİR

PKK tehdidinin yanı sıra suların ısındığı Suriye sınırında böyle büyük bir oranda arıza yaşanmasının normal olup olmadığıyla ilgili soruya Kavun şu cevabı verdi: "Arıza dönemleri çok kullanımdan kaynaklanan ya da meteoroloji şartlarından kaynaklanan dönemlerde artabilir. Kısa bir süre için rakam fazla olabilir ama gerekli işlemler bakım kademelerinde yaptırılır ve arıza sıfıra düşer." Kavun, birlikteki bozuk araçlarla ilgili raporların tutulmuş olmasını, o arızalar konusunda bilgi sahibi olunduğunun bir göstergesi şeklinde yorumladı.