Bir önceki İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer tarafından hazırlanan İstanbul Veli Eğitim Projesi çerçevesinde, okullara dağıtılan eğitim CD"lerinde yer alan haritada, Türkiye"nin topraklarında genişleme var! CD, yeni Milli Eğitim Müdürü Yıldız"a da şok yaşattı.

Milliyet Gazetesi yazarı Abbas Güçlü'nün köşesinde yer verdiği olaya göre; ders kitaplarında 30 Ağustos"u unutan, 23 Nisan"ı karıştıran Milli Eğitim Bakanlığı, şimdi de Kerkük, Musul, Erbil, Batum, Nahcivan ve Kıbrıs"ı Türk topraklarına kattı.

18 Eylül"de başlayan İstanbul Veli Eğitim Projesi çerçevesinde, İstanbul"daki tüm okullara dağıtılan eğitim CD"lerinde yer alan haritada, daha önce farklı kesimlerde yayımlanan haritaların aksine Türkiye"nin topraklarında azalma değil, genişleme var.

Bir önceki İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer tarafından hazırlanan ve büyük bir törenle tanıtımı yapılan İstanbul Veli Eğitim Projesi için hazırlanan CD, yeni Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız"a da şok yaşattı.

Yıldız, “Böyle bir harita, bırakın kendi ülkemizi, farklı ülkelere ait olsa bile kabul edilmezdi. Olmaması gereken, farklı tartışmalara neden olabilecek büyük bir yanlış. Çok üzgünüm” dedi ve konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynağı belli değil

Türkiye sınırlarını, Doğu ve Güneydoğu"da olabildiğince genişleten, Kıbrıs"taki sınırları da ortadan kaldırıp, aynı renklerde göstererek Türkiye"ye katan haritanın ve proje kapsamındaki diğer bilgilerin, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü"nce çeşitli kaynaklardan toplanarak derlendiği öğrenildi.

Söz konusu harita, internetten bulunmuş. Ama daha şaşırtıcı olanı, Ata Özer tarafından İstanbul"daki tüm ilçe milli eğitim müdürleri ve okul yöneticilerine dağıtılan bu CD ve kitapçık içindeki haritanın, hiç kimse tarafından fark edilmemiş olması ya da görüldüğü halde hazırlayanların uyarılmaması.

İstanbul"un yeni eğitim patronu Yıldız, gelinen son nokta konusunda, “Çok mütevazı şartlarda, kendi olanaklarımız çerçevesinde hazırlanan bir kaynak, harita gözden kaçmış ama bunun mazereti olmaz. Keşke olmasaydı. Ama içimizden birilerinin daha önce bunu görüp bizi uyarması gerekirdi“ dedi./vatan