Barışmayı kabul etmeyen eski eşini 6 yaşındaki çocuklarının gözü önünde öldüren şizofren koca Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yakalandı.
 
Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde, yol kenarında vücuduna isabet eden 4 kurşunla öldürülmüş olarak bulunan kadının katil zanlısının eski eşi olduğu ortaya çıktı.
 
Alınan bilgiye göre; lisede öğretmenlik yapan Kenan A., bundan yedi yıl önce İlknur Büyükyazıcı (38) ile evlendi. Evlilikleri 1.5 yıl süren çift şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. Psikolojik rahatsızlığı bulunan baba Kenan A. (41), oğlunun velayetini alan anne İlknur Büyükyazıcı'ının çocuğunu kendisine göstermediğini iddia ediyordu. 
 
Kenan A, son on gündür de boşandığı eşini arayarak tekrar birleşmek için ikna etme girişiminde bulunuyordu. Boşandığı sizofreni hastası eski eşinin baskılarına dayanamayan Büyükyazıcı da önceki gün görüşmeyi kabul etti. 
 
Baba Kenan A, eski eşi Büyükyazıcı ve oğlu U.A'yı Uzunçiftlik'teki evlerinden "Yemeğe gidiyoruz" diyerek arabayla aldı. İlknur Büyükyazıcı oğluyla birlikte eşinin kiraladığı araçla yola çıktı. Barışmaya eşini ikna edemeyen Kenan A, Maşukiye yolu üzerinde Büyükyazıcı'yı araçtan aşağı indirdi. Eski koca, belinden çıkardığı ruhsatsız silahla eşini başından, kalbinden, karnından ve omzundan vurdu.
 
6 YAŞINDAKİ U.A DEHŞETİ YAŞADI
 
6 yaşında çocuğunun gözleri önünde yere serilen anne Büyükyazıcı olay yerinde can verdi. Olayla ilgili polis ekiplerinin başlattığı soruşturma kapsamında, kadının, eski eşi Kenan A. tarafından öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerine çalışma başlattı. 
 
İstanbul'daki birçok adrese düzenlenen operasyonlarda zanlıyı bulamayan ekipler, Kenan A.'nın daha önce şizofreni tedavisi gördüğü Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde olabileceği ihtimalini değerlendirerek söz konusu hastaneye gitti. Burada tedavi gördüğü belirlenen zanlı, gözaltına alındı.
 
Cinayette kullanıldığı öne sürülen tabanca da başka bir yerde ele geçirildi. Bu arada zanlının, cinayeti işledikten sonra geldiği Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde, ilaçlarını kaybettiğini ve tedavi olmak istediğini görevlilere söyleyerek hastaneye yatırıldığı öğrenildi.
 
MALULEN EMEKLİ OLMUŞ
 
Öte yandan Kenan A'nın İstanbul'daki bir lisede fizik öğretmeni olarak çalıştığı ve psikolojik sorunları bulunduğu gerekçesiyle malulen emekliye ayrıldığı öğrenildi. İlknur Büyükyazıcı'nın cenazesi, dün Uzunçiftlik Atakent Mahallesi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Uzunbey Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.
 
yenişafak