Siirt'te İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yılsonu mezuniyet töreni için Siirt'e gelen Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, büyük ilgi gördü.

Saat 15.30'da Siirt'e gelen Sümeyye Erdoğan, Siirt Üniversitesi Rektörlüğü konferans salonunda düzenlenen salona gelirken kendisini kapıda karşılayan İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve ailelerinin tezahüratıyla karşılaştı.

Yılsonu mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü M. Minir Benek, Şair Mehmet Akif'in anlatmaya çalıştığı ve şiddetle anlatmak istediği 'Asımın Nesli' diye tabir edilen neslin inşasının uygun bir eğitim sistemiyle mümkün olacağını söyledi. Benek, Allah ve Peygamber sevgisini aşılayan İmam Hatip Liseleri'nin 60 yıldır bu misyonu sürdürdüğünü söyledi.

Daha sonra konuşma yapmaya davet edilen Sümeyye Erdoğan, Babası Başbakan R. Tayyip Erdoğan'ın selamını iletti. Erdoğan, yaptığı konuşmada, toprağın bereketinin yetişen bitkiden ziyade yetişen insanla ölçüldüğünü belirterek, zira insan her toprakta yetişmez, Siirt'in ise insan yetiştiren bir şehir olduğunu söyledi.

Bugün Doğu ve Güneydoğu'da tersten bir tek parti zulmüne, baskısına tahammülün olmadığını belirten Erdoğan, 'Siirt İmam Hatip Lisesi Türkiye'nin diğer birçok iline göre ayrıcalıklı duruyor. Bir ilim şehrinde havasına ilmin nüfus eden şehrinde imam hatip okumak kesinlikle bir ayrıcalıktır. Burada köylerin ilçelerin isimleri değişti etnik kimlikler reddedildi, İstanbul'da ise inançlar reddedildi. Ben ve okuyan arkadaşlarım üniversite kapılarından alınmadık. Ne özel kurumlarda ne de devlet dairelerinde görev alamadık. Önümüzde kapıları öyle kapadılar ki geleceğe dair hayal bile kuramadık. Zulüm ve baskı inanın etnik köken, kimlik ve kültür ayırmadı. 28 Şubat yasakları nedeniyle yurt dışında üniversite başvurumu yapıp kabulümü alırken, geri kalan tek aşama lise diplomasıyken, lise sondan okul kapısında eğitim ve inancım arasında bir tercih yapmakla yüz yüze bırakıldım. Bir an bile tereddüt etmedim. Eğitim için resmi veya gayri resmi tüm yolları zorlayacak, ama üniversite kabulü yapmam da gerekse başımı açmayacaktım. Burada anlatmak istediğim aslında bir duruş ve direniştir. Kürtleri ve Arapların kimliği de baş örtüsü de, inanç ve değerler de inkar ret ve asimilasyon bakısından kurtulmuştur. Bugün yeni bir kapı aralanmış yeni bir Türkiye'nin inşası başlamıştır. Tek parti dönemi bu ülkeye çok acılar yaşattı. Bugün Doğu ve Güneydoğu'da tersten bir tek parti zulmüne baskısına tahammülümüz olamaz. Siirt ve Siirt'in ilim geleneği alim ve evliyalar yaşanan açıların panzehiridir. Bizim referans noktalarımız onlardır' ifadelerini kullandı..

Daha sonra okulu tanıtan sinevizyon gösterisi, bir öğrencilin Filistin adlı şiiri okumasıyla devam etti. Okulun koro ekibinin 3 dilli adlı ilahi dinletisi salonu dolduran davetlilerden alkış aldı.

Daha sonra Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, günün anısına Sümeyye Erdoğan'a plaket verdi, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ise, üzerinde Başbakan Erdoğan'ın resminin yer aldığı tablo şeklindeki bir kilimi hediye etti.

'TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU'

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Siirt Valisi Tutulmaz, şunları söyledi: 

'Ben de bugün burada ilk kez sizi dinlerken tüylerim diken diken oldu. Çünkü ben de bir imam hatip lisesi mezunuyum. Bugün vali olarak ilk 
hitabını burada İmam Hatiplilere yapmam bir ilahi tesadüftür.'şeklinde konuştu.

Daha sonra mezuniyet törenine geçilerek, Sümeyye Erdoğan tarafından mezun olanlara diplomaları verildi. Öğrenci ve aileleri Sümeyye Erdoğan'a resim çektirmek için bir birbirleriyle yarışırken, bazı aileler Erdoğan'a sorunlarını ileten mektup verdi.

Düzenlenen etkinlik, Erdoğan'ın havaalanına yetişmek üzere üniversite konferans salonunda imam hatip lisesi öğrencileri ve aileleri tarafından uğurlanmasıyla sona erdi.