CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Kurul tartışmaları dışarı sızmasın” diye uyardığı MYK toplantısındaki konuşmalar da basına sızdırıldı.
 
Kılıçdaroğlu’nun “Olacak şey değil. Burada ne konuşsak çarşaf çarşaf gazetelerde okuyoruz. Burada konuşulanlar burada kalmalı. Artık susun” sözleri basına sızdırıldı. Sızdırılan haberler arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sencer Ayata’nın, “Seçim stratejimizi okumuş orta sınıf üzerine kurmalıyız” ve CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil’in Ergenekon sanıklarının tahliyelerine ilişkin olarak “Tahliye edilmeleri hukukun ve siyasetin gereğidir” sözleri yer aldı.
 
TEKİN-KILIÇDAROĞLU MÜCADELESİ Mİ?
 
“Stockholm Sendromu” haberini basınla içli dışlı olan Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in sızdırdığı belirtiliyor. Genel başkanlığa hazırlandığı iddia edilen Tekin’in amacının Kılıçdaroğlu’nu zor durumda bırakmak olduğu kaydediliyor. Tekin’in planının farkında olan Kılıçdaroğlu’nun ise “Haber sızdırmayın artık” diye örtülü olarak Tekin’i eleştirdiği iddia ediliyor.
 
“GÜRSEL YARDIMCI DEĞİL, DÜŞMANDIR”
 
İsminin verilmesini istemeyen bir CHP’li, Akit’e yaptığı açıklamada, “Haberleri Gürsel Tekin sızdırıyor. Tekin aslında Kılıçdaroğlu’nun yardımcısı değil, düşmanıdır. Genel başkanlığa oynayan Tekin, Kılıçdaroğlu’nu zor durumda bırakmaya çalışıyor. Gürsel örgütçü birisi olduğu için ilk fırsatta genel başkanlık koltuğuna oturacak. Sayın Kılıçdaroğlu çok dikkatli olmalı” ifadelerini kullandı.
 
“SIZDIRAN AHLAKSIZDIR”
 
Akit’e konuşan CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Sevigen ise MYK’da Genel Başkanın yaptığı konuşmaların ne amaçla olursa olsun dışarı sızdırılmasının ahlaki olmadığını söyledi. Kimin neden sızdırdığını bilmediğini belirten Sevigen, “MYK’da genel başkanın konuşmalarını dışarıya sızdırmak ahlaksızlıktır. O zaman içeride birilerinin genel başkana karşı başka planları var demektir. Bu nedenle haber sızdırılmasını doğru bulmuyorum” diye konuştu.
 
“TASVİP EDİLEMEZ”
 
CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ise geçmişte de benzer vakaların yaşandığını belirterek, bunların doğru olmadığını söyledi. Öymen, “Maalesef siyasette oluyor. MYK’da konuşulanlar dışarıya sızdırılıyor. Doğru değil, tasvip etmiyorum” dedi. Öymen, Gürsel Tekin’in Kılıçdaroğlu’nu zor durumda bırakmak için plan kurduğu iddialarına ise “Bu konuda yorum yapmak istemiyorum” diye konuştu.
yeniakit