KAMUOYUNDA ‘casusluk davası' olarak bilinen İzmir'deki ‘gizli bilgi ve belge bulundurma' davasında fuhuş ve şantajla askerlerden bilgi sızdırdığı iddiasıyla 785 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan Narin Korkmaz, kendisine kurulan kumpası ve başına gelenleri anlatan kitap yazacağını söyledi. Casusluk sanığı cezaevi günlerini Habertürk'e anlattı

Kendisine çok sayıda aşk ve destek mektupları gönderildiğini de söyleyen Korkmaz, başka cezaevlerinde tutuklu mahkûmların, "Sizden casus olmaz, çok güzelsiniz" diye yazdığını belirtti.

AŞK MEKTUPLARI

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 10'u muvazzaf asker, 357 sanığın yargılandığı davada iki numaralı sanık olarak suçlanan ve 4 Temmuz'da tahliye olan Pamukkale Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencisi Narin Korkmaz (27), tutuklu günlerin acısını tatil yaparak ve bol bol gezerek çıkarıyor. Korkmaz, HABERTÜRK'e cezaevi günlerini anlattı:

Casusluk sanığı cezaevi günlerini Habertürk'e anlattı

"Cezaevinde her gün onlarca mektup geliyordu. Gelen mektupların çoğu başka cezaevlerinde tutuklu mahkûmlardan. Hiçbirini tanımıyorum. Hepsi beni haberlerden tanımış."

"Beni casus olarak görmediklerini, suçsuz olduğuma inandıklarını ve ilgi duyduklarını anlatmış. Mektuplar beni hem güldürdü, hem de yaşadıklarımı biraz da olsa unutmamı sağladı."

‘HAYATIMI YAZACAĞIM'

"Çok yıprandım. Yaşadıklarımı bir kitap haline getireceğim. Zaten davayla ilgili bir kitap var, ama bu farklı olacak. Bana kurulan kumpası, kimlerin oyunu olduğunu, planın nasıl yapıldığını, cezaevi anılarımı ve yaşadıklarımı anlatacağım."Herkes yazılacak kitapta kumpası ve Narin Korkmaz'ı tanıyacak. Artık basın önünde olmayacağım. İlk hedefim Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirmek. İyi bir avukat olup, bana yapılanların başkasına yapılmaması için çalışacağım."

MEKTUPLARDAN BAZI NOTLAR:

- Haberlerden okuduğum kadarıyla sizin casus olduğunuza inanmıyorum. Sizin gibi güzel bir kadın casus olamaz.

- Sizin gibi ben de mağdurum. Size bu oyunu kuranlar bana da kumpas kurdu. Her zaman sizin yanınızdayım.- Sizin gibi ben de mağdurum. Size bu oyunu kuranlar bana da kumpas kurdu. Her zaman sizin yanınızdayım. - Sizin gibi ben de mağdurum. Size bu oyunu kuranlar bana da kumpas kurdu. Her zaman sizin yanınızdayım.