KONYA"da 15 yaşında evlenen ve çiftçilik yapan eşine tarlalarda yardım eden 3 çocuk annesi 34 yaşındaki Ayşe Filiz, 2004 yılında satış elemanı olarak başladığı zayıflama ilaçı satan bir şikretin, bağımsız distribütörü oldu. O dönemlerde 118 kilo olan Ayşe Filiz, iş hayatına atıldıktan sonra 82 kiloya indi, başörtüsü ve şalvarını çıkartıp, etek giyip makyaj yapmaya başladı.

İstanbul"da ailesiyle oturan Ayşe Filiz, 1993 yılında görücü usulüyle Konyalı çiftçi Mustafa Berber ile evlendi. Çift, Mustafa Berber"in memleketi Konya"nın Seydişehir İlçesi"ne bağlı Ortakara Beldesi"ne yerleşti. O dönemlerde eşine yardım etmek için tarlalarda çalıştığını belirten Ayşe Filiz, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“O dönemlerde tarlada çalışıyordum. Eve geldiğimde de hayvanlara yem veriyor, inek sağıyordum. Bir taraftan da çocuklarıma bakıyordum. 25 yaşında iken göğüs kanserine yakalandım. Erken teşhis olması sonucu kısa sürede hastalığımı atlattım. 2004 yılında zayıflama ilaçı satan bir firmanın Konya"daki seminerine katıldım. Ardından satış elemanı olarak çalışmaya başladım.

Daha sonra eşimin de desteğiyle satış bayiliği için bir işyeri açtım. Tabi iş hayatına atıldıktan sonra beslenmeme dikkat ettim. Başörtüsü ve şalvarı çıkartıp, etek giyip makyaj yapmaya başladım.

Bir yılda 118 kilodan da 82 kiloya indim. Kitap okumaya başladım. Çünkü ilkokul mezunuydum, fazla kitap okumuyordum. Bilgisayar kursu aldım. 1.5 yıl önce eşimden boşandım. İşyerimi Konya kent merkezine taşıdım.

Şu an 16 yaşında olan Tuğçe, 14 yaşındaki Şule ve 12 yaşındaki Kübra adlı üç çocuğumla birlikte yaşıyorum. Bana bağlı yaklaşık 50 satış temsilcisi çalışıyor. İleri de yaşamımı kaleme alıp kitap yayınlamak istiyorum.”

DHA