AYDINPOST ÖZEL-Aydın'da son günlerde sıkça yapılan elektrik kesintileriyle ilgili olarak "Söz Vatandaşta"yı arayan Aydınpost okuyucuları için konuyu yakın takibe aldık.
Aydın'da elektrik dağıtım hizmetini yürüten Aydın Elektrik Dağıtım A.Ş. ile görüşen Aydınpost, yetkililere kesintilerin sebebini sordu.
AYDEM Aydın İşletme Müdürü Cihan Akçanal ile görüşen Aydınpost Haber, kesintilerin niçin önceden vatandaşlara duyurulmadığını da masaya yatırdı.
Aydınpost Haber'e konuşan AYDEM İşletme Müdürü Cihan Akçanal, "Elektrik kesintilerinin sebebi, Aydın merkezdeki trafo binalarındaki bakımlardır. Kışa hazırlık çalışmasıdır bu. Programlı kesinti, rastgele yapılan bir uygulama değil. Ayrıca mahalle mahalle kesintileri gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.
Aydınpost'un "Niçin öncedin bilgilendirme yapılmıyor?" sorusuna yanıt veren Akçanal, "Biz kesintiden 48 saat önce Valilik'e bilgi veriyoruz. Valilik kanalıyla duyuruların yapılması gerekiyor. Bilgilendirme Valilik kanalıyla yapılmakta çünkü. Şayet oradan bilgi verilmiyorsa bunu açıklamakta bizler de zorlanırız. Biz Valilik'e bilgilendirme yapmakla mükellefiz" diye konuştu.
Mevcut kesintilerin elektronik cihazları yıpratmayacağını iddia eden Akçanal, "Bu tip kesintiler cihazlara zarar vermez. Ancak cihazın ömrü bitmek üzereyse bu sıkıntıyı yaşabilirsiniz. Aksi halde cihazın arızalanması pek mümkün değil. Enerji kesintisinden zarar gelmez" dedi.
BAKIMLAR DEVAM EDECEK
AYDEM İşletme Müdürü Cihan Akçanal, "Trafolardaki bakım çalışmalarımız devam edecek. Bizim programımıza göre 31 Ağustos'ta bakımları tamamlayacağız. Şayet değişiklik olursa belki birkaç gün daha zaman kaybı olabilir. Ayrıca AYDEM olarak yatırımlara da devam ediyoruz. Daha iyi hizmet verebilmek için bunu yapmak durumundayız" ifadelerini kullandı.
Akçanal ayrıca, "Ayrıca elektriği bize düzenleyen TEİAŞ var. Kurumun bir çalışması var. Aydın'da kesintisiz elektrik vermek için çalışma içindeler. TEİAŞ'ın da zaman zaman elektrik kesintisi talebine göre çalışma yapıyoruz" diye konuştu.