Malatya'nın Darende İlçesinde bu yıl 7.düzenlenen, Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Kültür Etkinliklerine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç da katıldı. Sabah saatlerinde İlçeye giden Yazıcı ve Arınç, burada bir dizi açılışlara katıldılar. Açılışların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bülent Arınç,AKP'nin kapatma davası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Kapatma davasında sürecin uzamasının söz konusu olmadığını belirten Arınç,"Dava süreci normal şartlar altında ilerliyor,AK Parti savunmasını süre dolmadan verdi.Parti olarak iddanemeye çok hukuki ve mükemmel bir cevap verdik.AK Parti bu davadan başarıyla çıkacak,dava reddedilecek."dedi.
Demokrasi ve özgürlükler adına Anayasa Mahkemesi'nin kapatma kararı vermeyeceğine yürekten inandıklarnı vurgulayan Arınç,"Bunun dışında bir karara hiç bir ihtimal vermiyoruz.Dolayısıyla o ihtimalleri konuşmanın hiçbir alemi yok. Parti kapatılırsa erken seçim olurmu sorusu üzerine Bülent Arınç,"Bir kapatma kapatma diye tutturmuşsunuz, siz önce ağzınızı kapatın"dedi.Yaşananları bir spekilasyon olarak değerlendiren Arınç,açılan kapatma davasıyla ilgili "Dava açılmış ve devam ediyor. Gerek Başsavcı,gerekse parti bu konuda kendilerine tanınan hakları kullanıyorlar.Ümit ediyorum ki Anayasa Mahkemesi süreci yakından takip edip kısa sürede sonucu verecektir." şeklinde konuştu.