KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi'nin dar gelirliler için yaptırdığı konutlardan almaya hak kazananlar, yapmaları gereken işlemlerin zorluğundan yakınıyor. Bir hak sahibi de sitemini, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li İbrahim Karaosmanoğlu'na yazdığı e- mail'le dile getirdi, "Kefil istiyorsunuz. Dar gelirli vatandaşa ve de çalışmayan eşime kim kefil olsun ki? Biz de ev sahibi olalım. Siz kefil olur musunuz?" dedi.


İzmit'te bugün, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün de katılacağı bir açılış töreni öncesi, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker'in cep telefonunu incelemesi kameralara takıldı. Kamera biraz yaklaştırıldığında, Şeker'in çok fonksiyonlu cep telefonundan belediyeye gelen e- mailleri okuduğu görüldü. Bu sırada, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li İbrahim Karaosmanoğlu'na hitaben yazılmış e-posta dikkat çekti. İlyas Şeker, bu e-posta ile birlikte diğer mesajları da okuduktan sonra telefonu cebine koydu.

Başkan Vekili Şeker'in uzun süre incelidiği bu e-postadaki mesajdan, belediyenin dar gelirliler için yaptırttığı konutlar için hak sahiplerinin şartları yerine getirmekte zorlandığı ortaya çıktı. Cep telefonuna, adı belli olmayan ancak kendisi yurt dışında çalıştığı anlaşılan vatandaştan gelen e-posta şöyle:

`Sayın İbrahim Karaosmanoğlu. Dar gelirli vatandaşlar için yaptıracağınız evlerden eşime de çıktı. Ama o kadar zorluklar ve engeller koyuyorsunuz ki bunları ancak zengin kesim yapabilir. Eşim çalışmıyor. Bense yurtdışında çalışıyorum. Kefil istiyorsunuz. Dar gelirli vatandaşa ve de çalışmayan eşime kim kefil olsun ki? Biz de ev sahibi olalım. Siz kefil olur musunuz?'