İsrail'in Gazze"de sivilleri ve çocukları hedef alan saldırılarını protesto etmek üzere binlerce aracın katılacağı bir konvoylu protesto düzenleniyor. İşte konvoya katılamanın yolu:

Dayanışma Vakfı İsrail Ordusu"nun Gazze"de başlattığı masum sivilleri ve çocukları hedef alan saldırılarını protesto etmek üzere binlerce aracın katılacağı bir konvoylu protesto eylemi düzenledi.

“Filistin İçin Ben de Varım” sloganıyla Suriye – İsrail sınırındaki Golan Tepelerine kadar gitmeyi ve orada saldırıları protesto etmeyi hedefleyen konvoy Cumartesi sabahı saat 09:00"da Vatan Caddesinden hareket edecek.

Dayanışma Vakfı Başkanı Hüsnü Kılıç konuyla ilgili yaptığı çağrıda “bütün dünyanın gözleri önünde büyük bir pervasızlıkla devam eden bir katliam ve soykırım karşısında sessiz ve seyirci kalmanın bir insanlık ayıbı oldugunu düşünenleri konvoyumuza katılarak seslerini yükseltmeye davet ediyoruz” dedi.

Vakıf Başkanı Hüsnü Kılıç şunları söyledi: “Aynı inanç, tarih, kültür ve medeniyet dünyasının insanları olarak, ortak bir kaderi paylaştığımız Filistinli kardeşlerimizin yanında olmak ve zulme karşı direniş irademizi göstermek için, “Filistin İçin Ben de Varım” sloganı ile İsrail sınırına yürüyoruz.
Yaşanan bu insanlık dramına seyirci kalan uluslararası barış ve güvenlik örgütlerinin, sessizliklerini korudukları, hatta onayladıkları bir süreçte, vicdani bir sorumluluk duyarak “ben de varım” diyenleri konvoyumuza katılmaya çağırıyoruz.
Bu yürüyüşün, zulme karşı direniş ve insanlık barışı için evrensel bir mesaj olacağına ve dayanışma ruhunu temsil edeceğine inanıyoruz.”

Herkesin kendi araçlarıyla istediği noktadan katılıp, istediği yerde ayrılabileceği konvoy, 10 Ocak Cumartesi saat 09:00 da Vatan Caddesinden yola çıkarak, 11 Ocak Pazar akşamı Suriye sınırına varacak.

“Filistin İçin Ben de Varım” konvoyu gerekli izinler alınabilirse yoluna devam ederek Suriyeli katılımcılarla birlikte Halep, Hama ve Humus yoluyla İsrail sınırındaki Golan Tepelerine ulaşacak ve burada İsrail saldırılarını lanetleyecek.

Açıklamada “gün Filistin için ben de varım deme günüdür. Duyarlı insanlarımızı sesini yükseltmeye çağırıyoruz” diyen Vakıf Başkanı Kılıç, konvoyun güzergahı ve diğer konularla ilgili olarak detaylı bilgilerin www.dayanismavakfi.com adresindeki web sitesinden alınabileceğini, ayrıca vakfın 0 212 527 73 00 nolu telefonlarına müracat edilebileceğini bildirdi.

Yeni güzergah

Yol ve iklim şartları göz önünde bulundurularak güzergahta değişiklik yapılması zorunluluğu doğmuştur. Buna göre:
Ankara - Konya üzerinden Hatay Cilvegözü sınır kapısına gidilecektir.
Detaylar haritada mevcuttur.
- İstanbul Vatan Caddesinden 10 Ocak Cumartesi Sabah Saat:09:00
- Haliç Köprüsü ve Mecidiyeköy yoluyla Levent sapağından FSM Köprüsü "ne girilecektir.
- Köprü çıkışından sonra TEM yolunu takiben İzmite gidilecektir.
- İzmit"te bekleyen araçlarla birlikte E5 e inilecek, ilk çıkıştan tekrar TEM yoluna giriş yapılacaktır.
- TEM den Adapazarı"na girilecek. Merkez Bulvar"dan dönüş yapılacak ve tekrar TEM e girilecektir.
- TEM – Hendek mevkiinde TAYTEM tesislerinde 20 dakika mola verilecektir.
- Düzce ve Bolu konvoyları ile yol üzerinde buluşulacaktır.
- Ankara gişe çıkışında toplanılarak, Göksu parkında mola verilecektir.
- Göksu parkından Gölbaşı "ndan Konya yoluna girilecektir.
- 100 km sonra Kulu makasından Konya"ya dönülecektir.
- 150 km sonra Konya"da Adalet Parkında buluşulacaktır.
- Konya"da konaklandıktan sonra , Sabah 08:30 da Adalet parkından hareketle
- Adana üzerinden Hatay cilvegözü sınır kapısına varılmış olacaktır.

Suriye tarafına geçişle ilgili; vizesiz arkadaşlar için geçiş izni ya da vizesi ile ilgili görüşmelerimiz sürmektedir.

HABER  7