Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu yazdığı, yönettiği ve başrolünü üstlendiği “New York'ta Beş Minare” filminin Ankara galası renkli geçti. Davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği gecede izdiham yaşandı.

Geceye Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve çok sayıda bakanın katılacağı bilgisine rağmen, gösterime sadece Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık katıldı. Bakan Eker ve BDP Milletvekili Sakık film arasında sohbet etti.

Gordion Alışveriş Merkezi'ndeki galada, filmin oyuncuları tam kadro yer aldı. Davetliler, oyuncularla hatıra fotoğrafı çektirmek için birbiriyle yarıştı. Gösteriminin ardından davetliler, Mahsun Kırmızıgül ile sanatçılar Haluk Bilginer, Mustafa Sandal, Robert Patrick ve Gina Gershon'u tebrik ettiler.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker de, Mustafa Sandal'ın oyunculuğunu çok beğendiğini belirterek, “Filmin konusu da çok güzel” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise, filmin konusuyla, kurgusuyla, efektleriyle ve mesajlarıyla beğeni topladığını söyledi