MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın son dönemde muhalefete karşı kullandığı sözlere karşı “Biz bu alanda kendisiyle rekabet edemeyiz, böyle bir düzeye inmeyi de kendimize yakıştıramayız” dedi.

Devlet Bahçeli Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan"ın son dönemde muhalefete karşı kullandığı yakışıksız sözler ve haksiz suçlamaların Başbakan"ın ruh halini gösterdiğini belirterek, Başbakan"ın siyasi nezaket, üslup seviyesi ve argo merakı konularında kronik sorunları bulunduğunu söyledi. Bahçeli, “Biz bu alanda kendisiyle rekabet edemeyiz, böyle bir düzeye inmeyi de kendimize yakıştıramayız” dedi.

Bahçeli şöyle devam etti:
“Siyasi nezaket, üslup seviyesi ve argo merakı konularında kronik sorunları olan Başbakan"ın, bu bahiste siyasi hayatımız için olumlu bir örnek oluşturmadığı, kendisinin dahi inkâr edemeyeceği bir gerçektir… Başbakan Erdoğan laf ebeliğini artık terk etmeli ve kendisine bir çeki düzen vermelidir. Terör üzerinden neyin siyaseti yapılacaktır? Türkiye elden gittikten sonra siyaset mi kalacaktır ki, bundan rant sağlamak düşünülebilecektir? Bu bakımdan, Başbakan Erdoğan kendisine Anayasal görevlerinin hatırlatılmasını terör üzerinden siyasi istismar diye suçlamaktan medet ummayı artık bırakmalıdır… Siz önce nasıl bir Türkiye istediğinizi, nasıl bir muhalefet ve kamuoyu özlemi içinde olduğunuzu, neyin peşinde koştuğunuzu dürüstçe ortaya çıkıp bir anlatın. Sayın Başbakan, siz böyle bir Türkiye mi istiyorsunuz? Sizin hayalinizdeki Türkiye"de etnik bölücüler hain tahriklerini sürdürecek, PKK"nın bez parçaları ve İmralı canisinin posterleri altında yapılan sözde barış mitinglerinde devlete meydan okunacak, güvenlik güçlerine taş ve sopalarla saldırılacak ve siz de bunları demokrasinin gereği olarak görüp ses çıkarmayacaksınız. Buna karşılık Türk bayraklarıyla terörü lanetleme mitinglerini toplumsal huzuru bozucu tahrikler olarak göreceksiniz ve şehit cenazelerinden sonra bu haklı tepkilerden de rahatsızlık duyacaksınız."

BASINI SUSTURMAYA ÇALIŞMAK DİKTATÖRLÜK HEVESLİLERİNİN HARCIDIR

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın muhalefetin yanısıra basını da eleştirmesine sert bir dille karşı çıkarak şunları söyledi:
"Muhalefeti sindirmeye, basını susturmaya çalışmak ancak demokrasiden nasibini almamış diktatörlük heveslilerinin harcıdır… Muhalefeti terör üzerinden siyaset ve sokak tahrikçiliği yapmakla suçlamaya yeltenen Başbakan çok iyi bilmelidir ki ateşle oynayan bizzat kendisidir. Bu hayasız suçlamayı şiddetle reddediyor ve siyasi kundakçılık yapan sahibine aynen iade ediyoruz. Kucaklayıcı milliyetçilik anlayışları, ihanet odaklarına kucak açmak olanların bizimle milliyetçilik tartışmasına girmeleri bir tarafa, milliyetçilik sözünü ağızlarına alamaya dahi hakları yoktur. Başbakan Erdoğan bizlere yönelttiği temelsiz ve maksatlı suçlamalarla, aslında bilinçaltında kendisini tarif etmekte ve günah çıkarmaya çalışmaktadır."