Her perşembe saat 15.00- 18.00 arası çoğunluğu turistlerden oluşan dinleyicilere, Türk sanat müziği ve Türk halk müziği söyleyen Yılmaz, istek şarkıları da seslendiriyor.

İzmir'in Bayındır İlçesi'nde geçimini pazarcılıktan sağlayan muhafazakar bir ailenin beş çocuğundan en büyüğü olan İsmail Yılmaz, ilkokul öğretmeninin “Okul birincisisin, daha iyi okullara gidebilirsin” sözüne rağmen babasının istediği ile Tekirdağ İmam Hatip Lisesi'ne gitti. Atletizm, voleybol, güreş, masa tenisi ve futbolun yanı sıra tiyatroyla da ilginen İsmail Yılmaz, Milli Selamet Partisi Gençlik Kolları'yla o dönemde tanıştı.


90'DA RP'YE ÜYE OLDU

Sakarya'da makina mühendisliği okurken aynı zamanda Milli Türk Talebe Birliği'nin gençlik örgütü Akıncılar'dandı. Devlet Su İşleri'nde sekiz yıl çalıştı. Aktif siyaset yapmasını engellediği için memuriyetten istifa edip, 1990 yılında İzmir'de sürücü kursu açtı. Aynı yıl Refah Partisi'ne üye oldu ve iki yıl içinde İl Başkanlığı koltuğuna oturdu.


95'DE VEKİL SEÇİLDİ

1995 yılında RP'den İzmir Milletvekili seçilerek, Meclis'e girdi. RP'nin kapatılmasıyla kurulan Fazilet Partisi'nde sade üye olarak görev aldı. Kuruluşuyla Ak Parti'ye geçti, İl Genel Meclisi Başkanı seçildi. Yerel seçimde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oldu. Aday gösterilmeyince aktif siyasetten çekildi. Halen sürücü kursu bulunuyor.


ŞİMDİ ŞARKI SÖYLÜYOR

RP yıllarının çember sakallı, renkli takım elbiseli, içe dönük, tutucu siyasetçisi İl Genel Meclisi Başkanı olduğu dönemde kendini değiştirdi. Bir dönem top sakal da bırakan, marka kıyafetler giyen Yılmaz'ın eski halinden eser kalmadı. Yılmaz bir zamanlar İl Genel Meclisi Başkanı olarak yöneticisi olduğu İzmir Valiliği'ne ait Balçova Termal Tesisleri'nin restoranında sahneye çıkıyor. Siyasetten sahnelere çekilen Yılmaz, yerel seçimden bu yana her perşembe saat 15.00- 18.00 arasında çoğunluğunu Norveçli turistlerin oluşturduğu topluluğa şarkı söylüyor.

İSTEK DE ALIYOR

Nevzat Tanır'ın piyanosu eşliğinde Türk sanat müziği ve Türk halk müziği eserlerinin yanı sıra dinleyiciden gelen popüler şarkı isteklerini de geri çevirmeyen Yılmaz, şarkı söylemenin siyasetten daha keyifli olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Bunu hobi amaçlı yapıyorum. Para kazanırsam, bu kadar zevk almam. Özellikle kışın dinleyici grubu 150 kişiyi buluyor. Bunların çoğunluğu kadın. Sesimi beğeniyorlar, sadece beni dinlemek için gelenler bile var. Şarkı istiyorlar. Repertuvarım geniş olduğu için sıkıntı çekmiyorum. Popüler şarkıları da ezberliyorum. Mikrofonsuz çıplak sesle söylüyorum. Bu çok büyük bir keyif, siyasetle kıyaslayamam bile.”


Yılmaz, seslendirdiği "Hatırla Sevgili", "Ben seni ellerin olasın diye mi sevdim", "Ayva çiçek açmış", "Sarı gelin", "Gesi bağları", "Dağlar dağlar", "Anlamazdın", "Eyy! 15'li 15'li" şarkı ve türküleri dinleyicilerden büyük alkış alıyor. / DHA