Daha çok erkek egemen siyasettin hakim olduğu Aydın"da 33 yaşındaki Biyoloji Öğretmeni Kuyucak Milli Eğitim Şube Müdürü Berna Öden, AK Parti"den Aydın Milletvekili adaylığı için istifasını verip müracaatını yaptı.
AK Parti Aydın İl Teşkilatı"na giderek İl Başkanı Sadık Atay"a müracaat dosyasını teslim eden Berna Öden, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın bayanları siyasete davet etmesi üzerine milletvekili aday adaylığını düşündüğünü söyledi. Kendine güvendiğini ve hizmet için yola çıktığını söyleyen Berna Öden “Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan"ın “Kadınlarımızın siyasetteki, toplumsal hayattaki yeri, biz erkeklerin yerini daraltmaz. Bize ancak güç katar” sözünden güç aldığını ifade ederek siyasete girdiğini belirten Berna Öden, şu anda Aydın"ın en genç bayan milletvekili aday adayı.
Bugüne kadar eğitim sektöründe hizmet verdiğini, Aydın"a ve ülkeye daha fazla hizmet etmek için aday adayı olduğunu ifade eden Berna Öden, “Kadınlar olarak siyasetin nesnesi değil, öznesi olmak istiyoruz. Yaşım genç olmasına rağmen kendimi bildim bileli halka ve çevreme hizmet heyecanım var. Başbakanımızın da belirttiği gibi; kadınlar olarak bizlerin de siyasette aktif halde yer alması gerekiyor. Kadınlar olarak artık başarılı siyasetçi erkeklerin arkasında gizli güç olarak yer almak istemiyoruz. Biz siyasetin nesnesi değil, öznesi olmak istiyoruz. Kadınsız demokrasi olmaz. İşte bu sebeple milletvekilliğine aday adayı oldum. Halkımızın da desteği ile bu zorlu mücadeleden başarı ile çıkacağıma inanıyorum. Kadınların da siyasette yer alabileceğini ve başarılı olabileceğini göstermek için buradayım” dedi.