TOBB-ETÜ Öğretim Üyesi eski bakanlardan Doç. Dr. Abdüllatif Şener, parti kapatmalarının sağlıklı sonuçlar doğurduğuna inanmadığını belirterek, 'Ekonomik etkisi ne olur derseniz bu sürecin ekonomiye önemli bir etkisi olmayacağını düşünüyorum' dedi.

Abdüllatif Şener, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) tarafından düzenlenen çarşamba konferansları kapsamında, "Türkiye Ekonomisi: Dünü, Bugünü, Yarını" konulu konferansa katıldı.

CNNTürk'ün haberine göre Şener, bir gazetecinin, "AK Parti'yi kapatma davasını siyasi ve ekonomik olarak nasıl yorumluyorsunuz, eğer kapatılırsa yeni oluşturulacak oluşumlar içinde sizin isminiz geçiyor. Siyasete döner misiniz ?" biçimindeki sorusuna yanıt verdi.

Abdüllatif Şener bunun üzerine parti kapatmalarının sağlıklısonuçlar doğurduğuna inanmadığını söyledi.

Siyasete biçim verenin vatandaşın iradesi olduğunu vurgulayan Şener, "Türkiye'de partilerin geçmişi çok uzun olmadığı için kapanmalara maruz kaldıkları için şu anda Türkiye'de en eski parti 15 yıllık. İngiltere'de 100-150 yıllık partiler var. Parti geleneği uzun olan ülkelerin çözüm üretme kabiliyetleri de daha yüksek olur. Türkiye'de bu ikide bir kırıldığı için baskıya uğradığı için siyaset sorunlu yürüyor ve ülke zarar görüyor" diye konuştu.

"Anayasa Mahkemesi'nin kararı beklenmeli"

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ifade eden Şener, "Anayasa ve kanunlar çerçevesinde bu son süreci birlikte izleyeceğiz ve bunu takdir edecek olan da Anayasa Mahkemesi'dir. Herhangi birşey söylemek mümkün değil. Ekonomik etkisi ne olur derseniz bu sürecine konomiye önemli bir etkisi olmayacağını düşünüyorum. Neden, çünkü Türkiye'de kurumlar var, kurallar var, iktidar var, şu anda ekonomiyle ilgili çok sayıda birim var, bunlarda yüzlerce uzman var. Bu uzmanlar gece gündüz ekonomiyi takip ediyorlar ve ne yapılması gerektiğini inceliyorlar" dedi.

Şener, son günlerde kendisine "siyaset yapacak mısınız?" biçiminde sorular yöneltildiğini belirterek, "Diyorum ki ben şimdi hocalık yapıyorum. Hocalığı iyi yapmaya çalışıyorum. Elimde yazacağım birkaç kitap ve makale var. Beni ne kadar meşgul edersiniz kitaplar ve makaleler o kadar gecikir. Sonunda siz de daha fazla beklersiniz diyorum" diye konuştu.