AK Parti Didim Belediye Başkan aday adayları Hilmi Yıldırım ve Ferhat Yıldız'ın Aydın il genelinde yapılan akademi sınavında birinciliği paylaştı.
4 Şubat 2008 tarihinden beri AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığı tarafından yürütülen AK Parti Siyaset Akademisi ve Yerel Yönetimler Programına Didim'den katılan ve yapılan sınavda başarılı olan AKP'li yöneticiler ve partiye kayıtlı üyeler diplomalarını düzenlenen törenle aldı. Aydın'da sadece bir kez düzenlenen ve 2008 yılı Mayıs-Temmuz aylarındaki eğitim programına katılan Didim'deki 18 AK Parti üyesi siyasetçi, diplomalarını AK Parti Didim İlçe Başkanı Mustafa Karanlık"ın elinden aldı.
Törende konuşan Karanlık, "Siyaset akademisinin amacı; yerel yönetimde söz sahibi olmak isteyen siyasetçilerimizi daha nitelikli aktif becerili hale getirmek, siyasette ve yerel idarelerde bayan katılımını yoğunlaştırmak, yeni vizyon açılımı ile partilinin yerel yönetimdeki yerini ve görevin ne olması gerektiğini anlatmaktı. Siyaset Akademisi alanında uzman 400 profesör eşliğinde gerçekleşti. AKP başlattığı bu akademi çalışmasında siyasi parti gözetmeksizin kapılarını çalışmaya katılan tüm bireylere açarak örnek hallerini sürdürdü, diğer partiler ile dayanışma içine girildi" dedi.
Didim'de muhtemel adayın belirlenmesinde siyaset akademisine katılım durumununda göz önünde bulundurulacağını söyleyen Karanlık, “Tam kadro eğitimli bir yerel yönetim oluşturacağız. Net adayımız belli olduğunda bir eğitim semineri daha olacak ve vatandaşlarımızın karşısına öyle çıkacak" diye konuştu.
Didim Belediye Başkanlığı için yarışan Ferhat Yıldız ve Hilmi Yıldırım'ın Aydın il birinciliğini paylaştığı kaydeden Karanlık, Siyaset Akademisi'nin Aydın genelinde yapılan sınav sonucunda birinciliği paylaşan üç kişiden ikisinin Didim"den çıkmasının kendisini çok sevindirdiğini sözlerine ekledi.