Konuyla ilgili basın açıklaması yapan AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, “Aydın"da AK Parti 25 Ekim"de "Demokratik Açılım ve Yeniden Büyük Türkiye" programını başlatacaktır” dedi.

AK Parti, AR-GE Başkanlığı bünyesinde 2008 Ocak ayı itibari ile faaliyet gösteren Siyaset Akademisi"nin, AK Parti"ye kurumsa kimlik kazandırmak ve parti mensupları arasında dil birliği sağlamak amacıyla kurulduğunu belirten İl başkanı Sadık Atay, yeni açılacak kurslara 18 yaşını dolduran herkesin katılabileceğini söyledi. İl başkanı Sadık Atay konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Demokrasi, içinde bulunmuş olduğumuz süreçte özellikle geniş ve karmaşık toplumlarda, siyasal partilerin aracılığı olmadan gerçekleştirilemez hale gelmiştir. Demokrasi çoğulcu bir rejimdir. Siyasal partiler ise bir süzgeç niteliğinde olup, fikirleri toplama, fikirleri gruplaştırma ve biçimlendirme, bu vesile ile bireyleri yalnızlıklarından çıkarıp ülkenin yönetimine katılmaya teşvik etme fonksiyonunu ifade eder. Demokratik rejimlerde siyasal partiler, siyasal sistemdeki rollerin öğrenilmesi ve öğretilmesi, siyasal kültürün benimsenmesi ve devam ettirilmesi süreci olarak ifade edilen "Siyasal Sosyalleşmeye" teşkilat içi ve dışı uyguladıkları eğim programları ile katkıda bulunurlar. Bu gerçekler ışığında AK Parti AR-GE Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Siyaset Akademisi25 Ekim 2009 günü başlayacaktır” dedi.

18 yaşını doldurmuş herkesin siyaset akademisine katılabileceğini kaydeden Atay, toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Aydın Belediyesi"nin hizmetlerini değerlendiren ve çevre yoluna alternatif olarak düşünülen Çevre Bulvarı"nın bir yanlış olduğunu kaydeden Atay, bu bulvarla Aydın"ın trafik sorunun çözülemeyeceğini, çevre yolunun mutlaka yapılması gerektiğini ifade etti. Atay ayrıca, belediyenin bu konuda yapacağı girişimlere de destek vermeye hazır olduklarını söyledi.
Demokratik açılımın da konuşulduğu toplantıda, AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, bir zamanlar konuşulması bile cesaret edilemeyen konuların bugün AK parti"nin getirdiği demokrasi anlayışı kapsamında tartışılmaya başlandığını ve bu açılımla 30 yıllık PKK sorununun çözüleceğine inandığını ifade etti.

Basın toplantısına İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve İl Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli de katıldı.