ABD'de polisten kaçan bir otomobil hırsızına polisin uyguladığı şiddet görenleri hayretler içinde bıraktı. Onlarca polis aracını peşine takarak kaçmaya başlayan siyahi sürücü, yolda birçok araca da çarptı. Uzun süren kovalamaca sırasında kaldırma da çıkarak yaya trafiğini tehlikeye sokan siyahi sürücü, yaptığı kıvrak hareketlerle polisten uzun süre kaçmayı başardı.
 
En sonunda ön ve arkasına giren polis araçlarınca kıstırılan sürücünün başına gelmedik kalmadı. Araçtan uzun süre inmek istemeyen oldukça kilolu sürücüyü araçtan çıkartmak için polisler inanılmaz şiddet yöntemlerine başvurdu. Önce adeta hurdaya çevirdikleri aracın içindeki şahsa yumruklar savuran polisler daha sonra kendilğinden araçtan inen sürücüyü yere yatırarak tekmelemeye başladılar. 20'den fazla polis memurunun üzerine çullandığı siyahi sürücü vücuduna aldığı tekme ve yumruk darbeleriyle kanlar içinde kaldı.
 
Bir TV'nin canlı yayın helikopterinin tüm dehşeti an be an ekrana yansıtması özellikle siyahi nüfus arasında büyük tepki topladı.