Kahn eşi ve dostlarıyla yemek yedi
 
Eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, tecavüz suçlamasıyla yargılandığı davanın önceki gün görülen duruşmasında kefaletsiz serbest bırakılmasını kutlamaya hiç vakit kaybetmeden başladı. Ev hapsi kaldırılan, ABD içinde seyahat hakkı tanınan ve daha önce ödediği 6 milyon dolarlık kefaletin kendisine geri ödenmesine karar verilen Strauss-Kahn, duruşma sonrasi eşi Anne Sinclair ve iki arkadaşıyla New York'ta lüks bir İtalyan restoranına gitti. Kahn ve yakınları, ünlü şarkıcı Madonna'nın da uğrak yeri olan Scalinatella isimli restoranda ufak bir kutlama yaptı.
 
"BU ADAMIN ÇOK PARASI VAR"
 
62 yaşındaki Strauss-Kahn ve beraberindekiler, siyah trüflü makarna tercih ettikleri yemek için 600 dolar (964 TL) hesap ödedi. Fransız siyasetçiyle aynı sırada restoranda bulunan Silvia Grottola isimli müşteri, "Strauss-Kahn çok sakin ve mutlu bir ruh halindeydi. Eşi de öyle.
 
Sürekli birbirlerinin yüzüne bakarak güldüler" diye konuştu. Korumaları eşliğinde mekana gelen Strauss-Kahn, yemekten sonra restoranın arka kapısından ayrılmak istedi. Ancak basından kaçmayı başaramadı. Kahn, tıpkı duruşma sonrasında yaptığı gibi kameralara gülümseyerek restoranı terk etti. Öte yandan 14 Mayıs'ta tecavüz ile suçlanarak gözaltına alınan Strauss-Kahn tamamen aklanmış değil. Ancak 18 Temmuz'da görülecek sonraki duruşmada davanın düşmesi bekleniyor. Buna gerekçe olarak da Kahn'ın tecavüzüne uğradığını iddia eden 32 yaşındaki Gineli otel çalışanın verdiği yalan ifadeler gösteriliyor.
 
Davacı kadının daha önceki tecavüze uğradığı konularında yalan söylediğinin anlaşılması davanın seyrini değiştiren en önemli unsur oldu. Ayrıca kadının, olayın hemen ardından erkek arkadaşına telefonda kendi dillerinde "Endişelenme. Bu adamın çok parası var. Ne yaptığımı biliyorum" dediğinin de ortaya çıkması bir başka somut kanıt oldu.
 
DAVADAN VAZGEÇMİYOR
 
Gineli kadının avukatı Kenneth Thompson ise adli tıp raporlarının kendi lehlerinde olduğunu söyleyerek suçlamalarından vazgeçmeyeceklerinde ısrar etti. Avukat, tecavüzün kanıtı olarak detaylı fotoğrafları da hâkimlerle paylaştı. Avukat, "Olay sırasında yara alan vücudunun ve vajinasındaki morlukları da gösteren fotoğraflar mevcut. Cinsel organını o kadar sıkmış ki çok fazla zarar vermiş. İfadelerinde birtakım yalanlar söyledi ama tecavüze uğradığı doğru" diye konuştu.
 
HAYAT KADINLIĞI YAPIYORDU
 
ABD'NİN New York Post gazetesinde dün yayımlanan bir haberde, Strauss-Kahn'ın tecavüzüne uğradığını iddia eden Gineli kadının para karşılığında cinsel ilişkiye girdiği öne sürüldü.
 
Savunma makamında görevli ismi açıklanmayan bir kaynağın verdiği bilgilere göre, davacı kadın, çalıştığı Sofitel'de para karşılığında müşterilerle birlikte oluyordu. Açıklamada, "Kadının saç örgüsü ve cilt bakımı gibi ekstra harcamaları var. Bunların paralarının da davacı ile ilişkisi olmayan erkeklerce ödediği tespit edildi. Ekstra bahşişler aldığını da saptadık. Paralar odalara havlu götürmekle alınmaz" ifadeleri de yer aldı.
 
Mayısta değişen hayatını temmuzda geri aldı
 
14 Mayıs: Tecavüz suçlaması ile tutuklandı.
 
18 Mayıs: IMF Başkanlığı görevinden istifa etti.
 
19 Mayıs: 6 milyon dolar kefaletle serbest kaldı.
 
19 Mayıs: İlk ev hapsini çekeceği eve götürüldü.
 
25 Mayıs: Ev hapsini çektiği apartman değiştirildi.
 
6 Haziran: Mahkemede suçsuz olduğunu söyledi.
 
1 Temmuz: Ev hapsi kefaletsiz kaldırıldı.
 
18 Temmuz: Yeniden hâkim karşısına çıkarılacak.
 
sabah