Kartal"ın maliyeti ile en çok konuşulan ismiydi. Bunun altında ezildi! Gerçek futbolunu bir türlü ortaya koyamadı. Gitti-gidiyor derken devre arası imdada yetişti. Sambacı pes etmedi. Geçen hafta Antalya"da çıkıştaydı. Dün gece İnönü"de kilitlenen maçın kazanılmasında müthiş futbolu ile öne çıkan isim oldu. Golle sonuçlanan atakları başlattı, bir de perdeyi kapatan isim oldu. Taraftarla bütünleşip kahramanlaştı!

Karmaşık duygular içinde başladı maç. Futbolcular maça iyi motive olmuştu. Bu maç kesinlikle üç puanlık değildi çünkü! Savunmayı olabildiğince öne kuran Kartal, uzun paslarda karşı kaleye inmeyi düşündü. Arkada Sivok-Toraman kusursuz oynadılar. Orta alanda Tabata yakaladığı çıkışı sürdüren isimdi. Fink ve Ernst alan kapatıp, topun kendilerinde kalmasını sağladılar. Ancak Nihat ve Bobo çok pas hatası yaptılar. Solda Üzülmez etkili bindirmeler yaptılar. Tello baktı! Ekrem"e bırakılan sağ taraf etkisiz kaldı.

Beşiktaş"ın üstün olduğu oyunda geciken gol sinirleri de bozdu. Sıkıntı aşladığı anda Nihat ile gelişen atakta, Bobo"nun pasında Sivok şık vuruşla ağları gördü: 1-0.

İkinci yarıya Kartal çok daha iyi başladı. Ancak kaçan goller farkın artmasını önlerken, Gençlerbirliği hiç beklenmedik anda beraberliği buldu. 52"de herkes baktı Hurşut uzaktan sert vurdu, Rüştü hamle yapmakta geç kaldı: 1-1.

Beşiktaş tek kale oynamaya başladı. Yusuf ve Holosko değişiklikleri beraberinde pozisyonlar da getirdi. Ancak gecenin adamı Tabata idi. Maliyeti ile konuşulan yıldız oyuncu, atılan iki golünde hazırlayıcısı olarak öne çıktı. 79"da Tabata müthiş bir top söktü, pasında Bobo affetmedi: 2-1. 81"de ise yine Tabata"nın atağında Yusuf araya girip topu kaptı, Holosko ağları gördü: 3-1. Ve gecenin adamı Tabata 87"de Yusuf"un pasında süper bir vuruşla skoru belirledi: 4-1.

İnönü"ye gelen her hakem, nedense rakip takıma avantaj sağlıyor. Bünyamin Gezer de geleneği bozmadı. İlhan Tabata"yı tekme-tokat biçiyor. Faul sarı kart. İlhan bir de kalkıp adam dövmeye kalkıyor. Gezer araya girmese, Tabata"yı indirecek. O da ne! Bırak sarıyı, kırmızı sadece uyarı geliyor.