Avrupa defterini kapattıktan sonra ligde başarı elde etmeyi hedefleyen Sivasspor, kendi seyircisi önünde Diyarbakırspor'a yenilerek taraftarına hayal kırıklığı yaşattı.

Süper Lig'in 4'üncü haftasında Diyarbakırspor maçı ile çıkışa geçmek isteyen Sivassspor, karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrılarak büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. 2009-2010 sezonuna kötü başlayan ve 3 maç oynamasına rağmen puan alamayan Sivassspor, taraftarından tepkiler almaya başladı. Sivasspor'un Diyarbakırspor karşısında mağlup olduğu 4 Eylül Stadyumu'nda Sivasspor tribünlerinden, "Bülent Hoca İstifa" seslerinin yükselmesi de morallerin bozulmasına yol açtı.

Karşılaşma sonrası Sivasspor Yönetim Kurulu stat içerisinde 2 saat süren bir toplantı yaptı. Kötü gidişatın sebebini arayan kırmızı beyazlılar, en yakın zamanda çözüm yolu bulmayı hedefliyor. Diyarbakırspor maçı sonrasında milli maç arası nedeni ile futbolculara 2 gün izin verildi. Kırmızı beyazlılar, çarşamba gününden itibaren tekrar tesislerde toplanarak, Manisaspor maçının hazırlıklarına başlayacak.