Spor Toto Süper Lig'de 10 maçtır galibiyete hasret kalan Sivasspor, yarın Kasımpaşa'yı deplasmanda yenerek taraftarına uzun bir aradan sonra galibiyet armağan etmeyi hedefliyor.

12. haftaya 7 puanla 17'nci sırada giren Sivasspor, 3 puanla son sırada bulunan Kasımpaşa ile yarın saat 14.30'da İstanbul'da Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda karşılaşacak.

Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren iki ekip arasındaki mücadeleyi, Bünyamin Gezer yönetecek. Gezer'in yardımcılıklarını Erdinç Sezertam ve Mehmet Cem Hanoğlu'nun yapacağı maçta, Volkan Bayarslan da dördüncü hakem olarak görev alacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a evinde 4-0 yenildikten sonra 9 Kasım Salı günü Bolu'da kampa giren ve Kasımpaşa maçına odaklanan Sivasspor'da, planlar galibiyet üzerine kurulu.
Ligde bu sezon tek galibiyeti bulunan Sivasspor, şu ana dek galibiyet sevinci yaşayamayan Kasımpaşa karşısında 3 puan için mücadele edecek.

-ÇALIMBAY SİFTAH PEŞİNDE-

Sivasspor, Kasımpaşa'yı yenerek teknik direktör Rıza Çalımbay yönetimindeki ilk galibiyetini elde etmek istiyor. Rıza Çalımbay yönetiminde ilk maçında Ziraat Türkiye Kupası play-off turunda Manisaspor'a Sivas'ta 2-1 yenilen Sivasspor, ardından ligde Beşiktaş'a deplasmanda 2-1, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a ise evinde 4-0 mağlup oldu.

-SİVASSPOR GALİBİYET HASRETİNİ NOKTALAMAK İSTİYOR-

Ligde bu sezon tek galibiyetini ilk hafta 14 Ağustos'ta Galatasaray'a karşı iç sahada 2-1'lik skorla elde eden ve Galatasaray maçından bugüne dek geçen 91 günlük sürede galibiyet sevinci yaşayamayan Sivasspor, Kasımpaşa'yı yenerek hem ligdeki kötü gidişatına ''dur'' demek, hem de ligdeki 10 maçlık galibiyet hasretini noktalamak istiyor.

Galatasaray galibiyetinin ardından Medical Park Antalyaspor, Eskişehirspor, Gaziantepspor ve Bucaspor ile berabere kalan Sivasspor, Bursaspor, Trabzonspor, Manisaspor, Kayserispor, Beşiktaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a yenildi.

-DEPLASMANDA 13 MAÇTIR GALİBİYETE HASRET-


Sivasspor, deplasmanda da geçen sezon ile birlikte 13 maçtır galibiyete hasret kaldı. Ligde dış saha en son galibiyetini 19 Aralık 2009'da Ankara'da Ankaragücü'ne karşı 3-2'lik skorla alan Sivasspor, bu maçın ardından bugüne dek geçen 329 günde ligde çıktığı 13 deplasman maçında galibiyet sevinci yaşayamadı. Kırmızı-beyazlı ekip, geçen sezonun 17. haftasındaki Ankaragücü maçının ardından çıktığı 13 deplasman karşılaşmasında 6 beraberlik, 7 yenilgi aldı.

A.A.