MAÇTAN DAKİKALAR-İLK YARI

Sivasspor ile Fenerbahçe arasında yapılan Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçı 0-0 eşitlikle sona erdi. Bu sonuçla, yarı final ilk maçından 3-1'lik galibiyetle ayrılan Fenerbahçe, kupada finale yükseldi.


3. dakikada sol kanattan İbrahim'in kullandığı serbest atışta, ceza alanında Bilica'nın kafa vuruşunda, kaleci Volkan topu kontrol etti.


7. dakikada Gökhan Emreciksin'in ceza alanı dışında yaptığı vuruşta, kaleci Petkoviç topu kontrol etti.


12. dakikada Sivasspor ceza alanına doğru gönderilen topu kontrol eden Sylla, meşin yuvarlağı ceza alanındaki Kamanan'a doğru gönderdi. Tehlikeyi önlemek için yere uzanan kaleci Volkan'dan önce topa hamle yapan Kamanan, meşin yuvarlağı Volkan'dan kurtardı. Uygun pozisyondaki Kamanan, topu boş kaleye doğru ayağının içiyle gönderdi. Bu pozisyonda savunmadaki Yasin kayarak meşin yuvarlağın filelere gitmesini önledi.


24. dakikada Güiza'nın ceza alanı dışından sert vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.


29. dakikada Fenerbahçe ceza alanına doğru gönderilen topu, Abdurrahman'dan önce hamle yapan kaleci Volkan yumruklayarak uzaklaştırdı.


36. dakikada sağ kanattan topla ceza alanına giren Sylla'nın çapraz pozisyonda sert vuruşunda, öne doğru açılarak açıyı daraltan kaleci Volkan'a çarpan top direğin üstünden kornere çıktı.


41. dakikada Güiza'nın vuruşunda, kaleci topu güçlükle kornere gönderdi.


45. dakikada Tum'un yerden vuruşunda, top direğin yanından az farkla auta çıktı ve maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.


47. dakikada Sivasspor gole çok yaklaştı. Kırmızı-beyazlı ekibin organize gelişen atağında, ceza alanı çizgisi yakınlarında topla buluşan Mehmet Yıldız, meşin yuvarlağı ceza alanı yayı üzerindeki Sezer'e çıkardı. Sezer'in sert vuruşunda meşin yuvarlak, üst direkten oyun alanına döndü. Dönen topu göğsüyle yumuşatan Kamanan'ın şık vuruşunda, kaleci Volkan'ın da son anda eliyle müdahale ettiği top, yan direğe çarparak oyun alanına döndü.


63. dakikada Sezer'in kullandığı serbet atışta, arka direkte bulunan Tum topu kafayla kale alanına indirdi. Kale alanı içindeki Roberto Carlos'un uzaklaştırmaya çalıştığı topu ceza alanı çizgisi üzerinde önünde bulan Bilica'nın sert vuruşunda, meşin yuvarlak direğin üstünden auta çıktı.


64. dakikada Güiza'nın sağ kanattan kale alanına gönderdiği topa, önce Deivid, ardından da Vederson kafayla dokunamayınca, Fenerbahçe tehlikeli bir pozisyondan yararlanamadı.


66. dakikada çalımlarla ceza alanına giren Vederson, topu yerden bir vuruşla Petkoviç'in ayaklarının yanından filelere göndermek istedi. Pozisyonda öne doğru açılarak Vederson'un açısını daraltan kaleci Petkoviç, topu ayaklarıyla uzaklaştırdı.


73. dakikada Fenerbahçe savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topu ceza alanı yayı üzerinde önünde bulan İbrahim Dağaşan'ın sert vuruşunda, kaleci Volkan iyi bir refleksle topu tokatlayarak kornere çeldi.


74. dakikada sağ kanattan topla ceza alanına hareketlenen Güiza'nın çapraz pozisyonda sert vuruşunda, kaleci Petkoviç topu tokatlayarak tehlikeyi önledi.


85. dakikada Güiza'nın sağ kanattan ceza alanına yaptığı ortada topu göğsüyle yumuşatarak önüne alan Vederson'un sert vuruşunda, öne doğru açılarak rakibinin açısını daraltan kaleci Petkoviç, meşin yuvarlağı kornere çeldi. Maç, golsüz eşitlikle sona erdi. Yarı final ilk maçından 3-1 galibiyetle ayrılan Fenerbahçe, bu sonuçla kupada adını finale yazdırdı. Kupada final biletini alan ilk takım olan Fenerbahçe'nin futbolcuları, final sevincini havuz tarafı kale arkası tribünündeki taraftarlarıyla paylaşırlarken, Sivassporlu taraftarlar da takımlarını tribünlere çağırarak alkışladılar. Sivasspor'u, Fenerbahçeli taraftarlar da alkışlarla soyunma odasına gönderdiler. Fenerbahçe taraftarları, "Bu sene şampiyon Anadolu'dan", "Şampiyonluk sizin, kupa bizim" biçiminde tezahürat yaptılar.


Maçın hakem ve takım kadroları şöyle:

Stat: 4 Eylül


Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Muhittin Gürses, Gökhan Memişoğlu


Sivasspor: Petkoviç, Diallo, Bilica, Abdurrahman, Hayrettin, Sylla, İbrahim, Sezer, Murat Erdoğan, Mehmet Yıldız, Kamanan


Fenerbahçe: Volkan Babacan, Yasin, Önder, Roberto Carlos, Ali Bilgin, Deniz, Vederson, Selçuk, Gökhan Emreciksin, Deivid, Güiza


Sarı Kart: Dk. 86 Kazım (Fenerbahçe)



MAÇTAN NOTLAR

Fortis Türkiye Kupası'nda finale yükselecek takımın belirleneceği Sivasspor-Fenerbahçe maçına futbolseverler yoğun ilgi gösterdiler.

Kupada yarı finalde İstanbul FB Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda yapılan ve Fenerbahçe'nin 3-1'lik üstünlüğüyle sona eren ilk maçın rövanşında, Sivasspor ile Fenerbahçe, Sivas 4 Eylül Stadı'nda final bileti alabilmek için mücadele ettiler.


GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Maç öncesinde stat çevresinde ve kentte geniş güvenlik önlemleri alındı. Bileti olmayan taraftarlar, stat çevresindeki arama noktalarından içeriye alınmadılar. Taraftarlar, arandıktan sonra stada alındılar. Stadın kapıları taraftarlara maçtan yaklaşık 2.5 saat önce açıldı. Maçta çok sayıda polis ve özel güvenlik ekibi görev aldı.

Sivassporlu futbolseverler, takımlarının kupa serüveninin sürdürmesi açısından büyük önem taşıyan maçta Sivasspor'a destek amacıyla tribünlerdeki yerlerini aldılar. Fenerbahçeli taraftarlar da bu zorlu maçta takımlarını yalnız bırakmadı. Havuz tarafı kale arkası tribünü ile kapalı yan tribünü arasındaki bölümde yerini alan yaklaşık 800 Fenerbahçeli taraftar, takımlarına sevgi gösterisinde bulundular.

Fenerbahçe, maçtan yaklaşık 1.5 saat önce konakladığı otelden geniş güvenlik önlemleri altında stada geldi. Sahaya giren sarı-lacivertli takımın futbolcuları ve teknik direktörü Luis Aragones, saha zeminini kontrol ettiler. Fenerbahçe'den yaklaşık 15 dakika sonra stada gelen Sivasspor'un teknik heyeti ve futbolcuları da sahaya çıkarak tribünleri selamladılar. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ve kimi futbolcular, Fenerbahçe'nin teknik heyetine ve futbolcularına başarılar dilediler. Uygun, Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Volkan Ballı ile de bir süre sohbet etti. Bir dönem Sivasspor'da kiralık olarak forma giyen Fenerbahçeli futbolcular Can Arat ve Gürhan Gürsoy da eski takım arkadaşlarıyla hasret giderdiler.

Ligin 23. haftasında Sivas'ta yapılan Sivasspor-Ankaraspor maçındaki sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle 4 resmi müsabakadan men cezası alan Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, uzun bir aradan sonra Sivas'ta takımının başında sahaya çıktı.


OTYAKMAZ, MARATON TRİBÜNÜNDE MAÇI İZLEDİ

Maçı Sivas Valisi Veysel Dalmaz, bir dönem Sivas'ta görev yapan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, kimi müsteşarlar ve diğer protokol üyeleri, protokol tribününde izlediler. Sivaslı futbolseverler, "Cerrah Baba" şeklinde tezahürat yaparak Cerrah'a sevgi gösterisinde bulundu. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve kimi yöneticiler de protokol tribünündeki kapalı bölümde maçı izlediler. Ligin 27. haftasında Sivasspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona eren Antalyaspor maçı sonrası yaptıkları açıklamalar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nca 21 gün hak mahrumiyeti cezası verilen Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ve yönetim kurulu üyesi Faruk Taşseten ise maçı maraton tribününde izlediler.

Karşılaşmada, ulusal ve yerel basın kuruluşlarından toplam 120 basın mensubu akredite oldu.


FENERBAHÇE'DE EKSİK ÇOK

Fenerbahçe, bu zorlu maça, kadroya dahil edilmeyen Uğur Boral, sakatlıkları bulunan Alex, Edu, Gökhan Gönül, Emre, Abdülkadir ve Maldonado ile cezalılar Semih, Lugano ve kaleci Volkan Demirel'den yoksun bir kadroyla çıktı. Semih'in yokluğunda Daniel Güiza'yı tek forvet oynatan teknik direktör Aragones, Deivid'e de İspanyol oyuncu Güiza'ya yakın oynama görevi verdi. Fenerbahçe'de Edu-Lugano ikilisinin yokluğunda savunmada Yasin-Önder ikilisi görev yaptı. Kaleci Volkan Demirel'in cezası nedeniyle ligde geçen hafta Ankaraspor ile yapılan maçta kaleyi koruyan Volkan Babacan, bu sezonki kupa maçlarında olduğu gibi Sivasspor maçında da kaleyi korudu.

Takım kaptanları Alex ve Semih'in yokluğunda sarı-lacivertli ekipte sahaya Selçuk Şahin kaptan olarak çıktı.

Fenerbahçe'de, kaleci Mert Günok ile Burak Yılmaz, Kazım Kazım, Josico, Can Arat, Gürhan Gürsoy ve İlhan Parlak yedekler arasında yer aldı.


SİVASSPOR'DA 2 EKSİK

Evsahibi Sivasspor'da ise sakatlıkları bulunan Musa Aydın ve Sedat Bayrak, bu zorlu maçta forma giyemediler. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, kaleci Akın Vardar ile Faruk Bayar, Mohammed Ali Kurtuluş, Pini Felix Balili, Sergio Oliveira, Murat Sözgelmez ve Herve Germain Tum'u yedek soyundurdu. Kırmızı-beyazlı ekipte, Sedat'ın yokluğunda savunmada Bilica-Diallo ikilisi görev yaptı. Sivasspor, Mehmet Yıldız ve Kamanan ikilisi ile rakip kalede gol aradı.