Yaptığı 11.5 milimetre ile 4.6 santimetre boyutlarındaki bıçaklarıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefleyen Sivaslı bıçak ustası Erdoğan Güzel (67) Didim’de Sevgi yolunda stant açarak hem bıçak yaptı, hem de ürünlerini Didimlilere tanıttı. 4 gündür Didim’de olduğunu, asıl mesleğinin fotoğrafçılık olduğunu ve sonradan bıçak yapmayı öğrendiğini belirten Güzel “10 yıldır Sivas’ın bıçakçılığını Uluslararası kamuoyunda tanıtmak için çalışıyorum. Beynim ile parmaklarımızın becerisini bir araya getirip, eserler ortaya çıkarmaya çalışıyorum. Türkiye’nin her tarafından tanıtımlarımızı yapmaya çalıştım. Ülkemizin her yerinden gelen davetlere katılarak kaybolmaya yüz tutmuş bu mesleği tanıtmaya çalışıyorum.” dedi.

“TANITIM İÇİN SİTE KURDU”

Yaptığı tüm bıçakları el işi olduğunu ve ülke genelinde bu işi yapan 7-8 kişi kaldığını belirten Güzel “Bu mesleği geçmişte yapanlar gelenekselliği devam ettirmişler, ben ise geleneksellik ile çağdaşlığı bir araya getirerek yapmaya çalışıyorum. Bunun tanıtımı için de bir internet sitesi kurdum" dedi.

El emeği göz nuru yapılan bıçakları 15 TL’den başlayan fiyatlarla tanıtım amaçlı satışa sunduğunu da belirten Güzel Didim’de önümüzdeki süreçte davet geldiğini takdirde yeniden gelebileceğini söyleyerek sanatsal etkinliklere her zaman destek olmaya devam edeceğini bildirdi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png