Sivasspor zirve yürüyüşünü Denizlispor deplasmanında da sürdürdü, sahadan galibiyetle ayrılarak şampiyonluk yarışını bırakmadı: 1-2. Puanını 70"e yükselterek maç fazlasıyla zirveye ortak olan kırmızı-beyazlılar bugünkü derbinin sonucunu beklemeye başladı.
19. dakikada Yusuf"un pasıyla buluşan Musa"nın şutunda top üstten auta çıktı. 22"de Sivas"ın golü geldi. Ceza sahası üzerinde topla buluşan Musa geriye çıkardı, Sezer nefis bir şutla topu ağlara yolladı: 1-0. 34"te Caner ortaladı, Güray"ın kafasında top Onur"a çarparken, Denizlisporlu futbolcular uzun süre penaltı itirazı yaptı. 57"de Mehmet Yıldız"ın pasıyla ceza sahasına giren Hayrettin çaprazdan vurdu, yan direğin içine çarpan top ağlarla buluşunca fark ikiye yükseldi.
69"da Denizlisporlu Selahattin ortaladı, Engin kafayı vurdu, top kaleci Petkoviç"te kaldı. 72"de Engin"in şık pasıyla ceza sahasında buluşan Yusuf yerden bir vuruşla Petkoviç"i avlayarak skoru belirledi.



HAKEMLER: Yunus Yıldırım, Cemal Bingül, Mehmet Metin
DENİZLİSPOR: Bulut (4) (Dk.44 Süleyman 4) - Hasan (5), Çağlar (7), Burak (4) (Dk.46 Selahattin 6), Moreira (5) - Musa (6), Fatih Yiğen (7), Abraham (6), Caner (4) (Dk.50 Engin 6) - Güray (5), Yusuf (7)
SİVASSPOR: Petkoviç (5) - Abdurrahman (7), Saidi (6), Onur (7), Hayrettin (8) - Musa (6) (Dk.89 Cvetkov), Sylla (6), Sergio (5) (Dk.78 İlhan 4), Sezer (7) - Devran (5) (Dk.74 Aytaç 4), Mehmet Yıldız (7)
GOLLER: Sezer (Dk.22), Hayrettin (Dk.57), Yusuf (Dk.72)
SARI KARTLAR: Hayrettin (Sivas), Musa (Denizli)


"Gönüllerin şampiyonuyuz"
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, ligdeki 22. galibiyeti Denizlispor karşısında aldıklarını belirterek, “Bu takım şampiyon olamasa bile gönüllerin şampiyonudur” dedi. Üç puan için futbolcularını tebrik eden Uygun, “40 milyon insanımızın duasıyla buralara geldik. Sivas doğru bir sistem varsa, Anadolu"dan da şampiyon çıkabileceğini kanıtladı. Derbinin berabere bitmesini arzuluyoruz. Kalan 2 maçımızı da kazanarak ligi en iyi yerde bitirmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz ise “Son dakikalar bitmek bilmedi. Galatasaray ve Gençlerbirliği maçlarını da kazanıp Şampiyonlar Ligi"ne katılmayı arzuluyoruz. Bu onuru Anadolu ve Sivas halkına yaşatacağız” diye konuştu.