Didim Cem Evi Derneği öncülüğünde Dün akşam saat 21:00’de Cem Evi bahçesinde gerçekleşen anma konserine yoğun ilgi gösterildi. Konsere Didim Cem evi Derneği üyelerinin yanı sıra bazı siyasi partilerin İlçe Örgütlerinin temsilcileri ile Sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Anma konserinde sahneye ilk olarak Grup Umman çıktı. Grup Umman söylediği ezgilerle konsere katılanlara Türkü ziyafeti çekti.

Konserin ardından dernek üyelerine seslenen Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem Evi Derneği Başkanı Yusuf Doğan Sivas’ta bir katliamın yapıldığını ileri sürerek olayların zaman aşımına uğramasını da eleştirerek Alevilere yönelik baskıların sürdüğünü öne sürdü. Doğan konuşmasında şunları kaydetti; “Binlerce askerin olduğu Sivas’ta çok cüzi miktarda bir askerin gözleri önünde Sivas’ta Valinin, Başbakanın Cumhurbaşkanının haberdar olduğu bir ortamda 8 saat boyunca 33 can yakılarak öldürüldüler. Bundan daha vahşi bir katliam olamaz. Bu insanlık suçudur dedik, ancak ne yazık ki bunu zaman aşımını uğrattılar. Bundan daha vahşice bir katliam olabilir mi? Biz Sivas vahşeti insanlık vahşetidir zaman aşımına uğrayamaz dedik ama zaman aşımına uğradı Başbakanımızda buna hayırlı olsun dedi. Bunların devlet gözetiminde yapıldığını söylemiştik. Çünkü bundan bir sene önce Oral Çalışlar’ın bir açıklaması vardı; O dönemin Başbakan yardımcısına sormuştu bir röportajında; ‘Bu Sivas katliamında 8 saat boyunca neden müdahale edilmedi; bunu sordunuz mu hiç? diyerek bir soru yöneltmişti dönemin Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü’ye… İnönü aynen şunu söylüyor ‘Tabii ki merak ettim sordum. MİT yetkilisine sordum, bana döndü şunu söyledi; O dönemde Şeriatçıların gericileri gazı artmıştı, yani onlar bir yerlere saldıracaktı, bayağı bir gazları artmıştı onların gazlarının çıkarılması gerekiyordu. O nedenle özellikle müsaade edildi. Bu katliama seyirci kalındı” şeklinde ifadelerde bulunmuştu. Yani Devlet Alevileri Cumhuriyet döneminde de bize kabul etmedi, içine sindiremedi. Bunu herkesin bilmesi lazım, bu böyle olduğu için onlarca katliama maruz kaldık hala kalmaktayız hala da bir sürü tehditle baş başayız. İşte İlçemiz Didim’de bundan 2 ay önce bazı evlerin kapıları işaretlendi yazılar yazıldı. Burada ciddi bir örgütlülüğümüz söz konusu, burada son zamanlara gittikçe baskılar arttı: bu baskılardan biri de Cem evinin yıkılmasıyla ilgili idi. Ancak bizim dik duruşumuzla bunu püskürtmeyi başardık. Bundan sonra da bu mücadelemiz sürecek. Bu mücadele de birlik ve beraberlik içinde yapmalıyız.”ifadelerine yer verdi.

Ardından Sahneye Didim Cem Evi Derneği Semah Öğretmeni Filiz Atabay nezdinden Didim Cem evi Semah grubu sahne aldı. Grup Semah gösterisi ile davetlilerden tam not aldı. Ardından sahneye Sanatçı Mehmet Özcan çıktı. Özcan saz eşliğinde söylediği parçalarla davetlilerin beğenisini topladı.