Sivas'ta, Madımak Oteli'nin yakılması ve 37 kişinin ölümüne ilişkin ana davadan dosyaları ayrılan 7 sanığın yargılandığı davanın duruşması bir kez daha ertelendi.
 
Müşteki avukatları, öldüğü kamuoyuna yansıyan kişinin sanık Cafer Erçakmak olup olmadığı konusunda yeniden DNA testi yapılmasını istedi.
 
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya müşteki avukatları katıldı.
 
Müşteki avukatlarından Şenal Sarıhan, duruşmada söz alarak, bir süre önce öldüğü kamuoyuna yansıyan sanık Cafer Erçakmak ile ilgili Adli Tıp Kurumu raporunun dosyaya ulaştığını belirtti.
 
Rapora göre, defnedilen kişinin Erçakmak olup olmadığı konusunda, Erçakmak'ın oğlu Ergün Erçakmak ile eşi Nuran Erçakmak'tan alınan kan ve doku örneklerinin DNA testlerinin yapıldığını anlatan Sarıhan, ''Bir kişinin eşiyle DNA bağı olmaz. Bu durumda karar verilirse, dosya üzerindeki kuşku devam edecektir. Bu sebeple Cafer Erçakmak'ın birinci derecede yakınlarıyla, annesi veya kardeşleriyle DNA'sı karşılaştırılsın'' dedi.
 
Sarıhan, sanıklardan Yılmaz Bağ ile ilgili de ölüm haberinin geldiğini, bu konunun da 22 Şubat 2011'de duruşma tutanağına girdiğini ifade etti.
 
Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel, DNA konusunda ek rapor alınıp alınmaması ve Yılmaz Bağ ile ilgili yeniden mütalaa verilip verilmemesi konusunda değerlendirme yapmak üzere dosyanın kendisine tevdi edilmesini istedi.
 
Mahkeme, dosyanın, Cumhuriyet Savcısı Yüksel'in talebi doğrultusunda kendisine tevdi edilmesine karar vererek, duruşmayı 13 Mart 2012'ye erteledi.
 
Duruşmayı bazı milletvekilleriyle Alevi örgütlerinin temsilcilerinin de arasında bulunduğu çok sayıda kişi izledi.
 
Adım adım Sivas davası
 
2 Temmuz 1993 
Pir Sultan Abdal şenliklerine katılmak üzere Sivas'a giden ve Madımak Oteli'nde kalan 37 aydın, sanatçı ve görevli yanarak veya dumandan boğularak yaşamını yitirdi. 
 
1994 
21 Ekim 1993'te başlayan davada 26 Aralık 1994'te karar verildi. 85 sanığa 2 ile 15 yıl arasında hapis cezaları verildi. 
 
1997 
Müdahil avukatlar, kararı temyize götürdü. Yargıtay bozdu. Yargılama yeniden başladı. 28 Kasım 1997'de açıklanan kararda, 33 sanık idam, 14 sanık değişik hapis cezaları aldı. 
 
1998 
Yargıtay 24 Aralık 1998'de 33 idamı usulden bozdu. 16 Haziran 2000'de 33 sanık yeniden idam cezasına çarptırıldı. 2002'de idam kalktığı için cezalar müebbete çevrildi. 
 
1999 
Geçen bu zaman zarfı içerisinde sanık sayısı tahliyelerle 33'e düştü. Olayın kilit ismi olarak nitelendirilen, dönemin Sivas Belediye Meclisi üyesi Cafer Erçakmak ile 8 sanık firar etti. 
 
10 Temmuz 2011 
10 Temmuz 2011'de en önemli sanıklardan Cafer Erçakmak'ın Sivas'ta kalp krizinden öldüğü açıklandı. Erçakmak'ın 18 yıldır Sivas'ta yaşadığı ortaya çıktı. 
 
6 Ekim 2011 
Firari Vahit Kaynar Almanya'dan Polonya'ya geçerken yakalandı. Kefaletle serbest bırakıldı. İade dosyası bir ayda ancak gönderildi. 
 
6 Aralık 2011 
Sanık avukatları, firari sanıklara dair suçlamaların zamanaşımına uğradığı gerekçesiyle mahkemeye başvuru yaptı. Bugünkü davada mahkeme karar verirse 18 yıllık dava bitecek.