Sivas Katliamı'nda hayatını kaybedenler anısına 2 Temmuz günü Madımak Oteli önünde her yıl düzenlenen anma etkinliğine valilik izin vermedi. Sivas Valisi Ali Kolat, kendilerinin sabah saatlerinde sivil toplum örgütü temsilcileri ile birlikte Madımak Oteli önüne çiçek bırakacaklarını, etkinlik düzenleyen Alevi kurum temsilcilerine de beraber çiçek bırakmayı teklif edeceğini kaydetti. Kolat, "Madımak olaylarının yıldönümünde anma etkinliği yapacak grubun toplu halde otel önüne gelmelerine ve burada basın açıklaması yapılmasına izin verilmeyecek" dedi. Valilikten alınan bilgilere göre ise, "provokasyon" gerekçesi ile anma etkinliği düzenleyen kurumların temsilcilerinin Madımak Oteli'nin önüne çiçek bırakmalarına izin verileceği, kitlenin ise açıklama veya miting için Mevlana Meydanı'na yönlendirileceği kaydedildi. 
 
'ORADA KATLEDİLEN CANLAR VALİYİ RAHATSIZ ETMİYOR MU?' 
 
Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Kemal Bülbül , "Türkiye'de nasıl ki Nevruz, 1 Mayıs gibi günler gelenekselleşmiş bir şekilde Türkiye halklarının vicdanlarında kabul görmüşse, aynı şeyin Sivas Anması içinde geçerli" dedi. Bunun valinin tavrıyla açıklanacak bir durum olmadığını belirten Bülbül şöyle konuştu: "Böylesi bir anma için izine bile gerek yoktur. Ama işleyiş gereği Sivas Demokrasi Platformu günler öncesinden bu işleyişe uyarak başvuruda bulundu. Vali neden anmaya karşı anlamadım. 37 insanın orada katledilmesi Valiyi rahatsız etmiyor mu? Kendisinin de anmaya katılması gerekirken böyle bir açıklama yapmasına anlam vermek mümkün değil."
Sivas Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, bugün yaptığı açıklamada katliamın yıldönümü olan 2 Temmuz’da yapılacak anma programlarının Ethembey Parkı önünden yürüyüş ile başlayacağını, grubun otel önüne gelip çelenk ve karanfil bıraktıktan sonra konuşma yapılacağını duyurmuştu.