Sisam adasına çıkan ve Yunan makamları tarafından gözaltına alınıp, sorgulanan balıkçıların, mahkeme tarafından suçsuz bulunduğu sınır dışı edilmek üzere Atina'ya gönderildiği öğrenildi.
Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, 15 Aralık tarihinde Yavansu Mahallesi sahilinden Kafkas isimli 6 metrelik bir tekneyle balık avlamak üzere denize açılan 22 yaşındaki Ferhat Şirin ve 22 yaşındaki Halil Aktaş"tan haber alamayan ailelerinin kendilerine başvurduğuğunu söyledi. Yapılan araştırmada, balık avlamaya çıkan iki gencin teknesinin arıza yaptığını ve gençlerin Sisam adasına sürüklendiğini belirten Kaymakam Esen, “ Bunun üzerine Rodos Konsolosumuz ile devreye girdik. Konsolosluğumuz da Yunan makamları nezdinde gerekli girişimleri yaptı. Balıkçılarımızın teknesi arıza yaptığı için Sisam adasına sürüklenmiş. Çıkarıldıkları mahkeme tarafından suçsuz bulunmuşlar ve sınır dışı edilmek üzere Atina"ya gönderildiler. Her iki gencimizin de sağlık durumları çok iyi ve kısa süre içerinde Kuşadası"na gelecekler” dedi.
Bu arada, Sisam-Kuşadası feribot seferlerinin kış aylarında olmaması nedeniyle Ferhat Şirin ve Halil Aktaş'ın işlemlerinin tamamlanmasının ardından İpsala sınır kapısından Türkiye'ye giriş yapacakları bildirildi.