Denizli'de, geçen yıl Mart ayında henüz belirlenemeyen bir aracın çarpması sonucu boynundan aşağısı felç olan ve bir yıl yatağa mahkum yaşayan 10 yaşındaki Şirvan Duran'ın sağlık durumunun ortaya çıkmasının ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ çocuğa sahip çıkmıştı. Sağlık Bakanı Akdağ'ın talimatıyla ambulans helikopterle Ankara'ya götürülen ve yaklaşık dört ay Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren Şirvan Duran, iyileşme umudunun olmadığı söylenmesine rağmen geçen hafta Almanya'ya gitti.

Almanya'da Xcell Hastanesi'nde doktorlar, kalça kemiğinden aldıkları ilikle küçük Şirvan'a kök hücre nakli yaptı. Şirvan Duran, kök hücre naklinin ardından annesi Funda Bilge ile birlikte Denizli'deki evine döndü. İyileşemez denilen Şirvan'ın kök hücre naklinin ardından yüzde 60 iyileşme şansı verilmesi aileyi ve küçük kızı umutlandırdı. Şirvan Duran, şimdi Denizli'deki evinde cihaza bağlı yaşamını sürdürüyor ve iyileşeceği günleri bekliyor. Şirvan Duran'ın annesi Funda Bilge, doktorların umutlu konuştuklarını söyledi.

Geçen hafta Çarşamba günü Almanya'nın Düsseldorf kentine gittiklerini, aynı günün gecesi Şirvan'ın kalça kemiğinden enjeksiyon yöntemiyle ilik alındığını söyleyen Funda Bilge, "Perşembe gecesi alınan ilik kök hücre haline getirilerek Şirvan'a nakil yapıldı. Doktorlar çok umutlu konuştu. İstediklerinden daha fazla kök hücre elde edebildiklerini, en kısa zamanda da faydalarını göreceğimizi söylediler" dedi. Kök hücre naklinin ardından en az altı hafta beklemeleri gerektiğinin kendilerine söylendiğini ifade eden Funda Bilge, şöyle konuştu:

"Bu sürenin sonunda el ve kollarına hareket gelmesi ve solunum kaslarının güçlenmesi bekleniyor. İlk etapta solunum cihazından ayrılmasını umut ediyoruz. Almanya'da bize yüzde 60'lık bir şans verilmişti. Ancak doktorlar bunun daha fazla olabileceğini belirttiler."

AYAĞA KALKACAĞIMA İNANIYORUM

Yaşadığı kazanın ardından bir yıldır yatağa mahkum yaşayan ve Almanya'da kök hücre nakli ile yeniden ayağa kalkma umudu yeşeren Şirvan Duran, "Bana hiç umut vermeyenlere inat, ben ayağa kalkacağıma inanıyorum. İyiyim, inşallah ayağa kalkacağım" dedi. Şirvan, duygulanarak ağladı.

SABAH