İzmir'de korkunç infaz... 35 yaşındaki güzellik uzmanı Burcu Güçlü, ağzına çorap sokulup bezle bağlandıktan sonra 19 kez sırtından bıçaklandı. Genç kadının cesedi yakıldıktan sonra, apartman boşluğuna atıldı.

İzmir'in Bornova ilçesinde akıllara durgunluk veren bir cinayet işlendi. Güzellik uzmanı Burcu Güçlü, bıçaklandıktan sonra yüzü tanınmayacak hale gelecek şekilde yakıldı. Elleri ve ağzı bağlı genç kadının cesedi, işyerinin de yeraldığı apartmanın boşluğunda bulundu.
Alınan bilgiye göre, 85. Sokak'taki apartmanın görevlisi su borusunu tamir etmek amacıyla girdiği havalandırma boşluğunda kadın cesediyle karşılaştı.

Görevlinin ihbarı üzerine polis ekipleri olay yerine geldi. Apartmanın yanındaki iş yerinin duvarından delik açılarak havalandırma boşluğundaki ceset çıkartıldı. Yapılan incelemede cesedin, söz konusu apartmanın altındaki güzellik merkezinin sahiplerinden Burcu Güçlü'ye (35) ait olduğu tespit edildi.

ELLERİ VE AĞZI BAĞLIYDI

Kadının, ellerinin bağlı olduğu, bez parçaları doldurularak ağzının bantlandığı, sırtında 19 adet kesici alet yaraları bulunduğu ve vücudunun büyük bölümünün yandığı belirlendi. Bağırmaması için ağzı çorap sokulup, bezle bağlanan genç kadının yüzünün tanınmayacak kadar yanması için kozmetik ürünlerin üzerine döküldüğü tespit edildi. Burcu Güçlü'nün çalıştırdığı güzellik merkezinde geceleri kaldığı tespit edildi.

GÖRENLER ŞOKA GİRDİ

Ceset, otopsi yapılması için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Olayın şokunu yaşayan apartman sakinlerinden 28 yaşındaki Adem Bulut ise, "Kapıcı cesedi fark edip polise söylemiş. Yanmış bir kadın cesedi olduğunu öğrendik. Polis ve itfaiye duvarı kırıp cesedi çıkarttı. Kim böyle bir şey yapabilir inanamıyorum" dedi.

TANIDIKLARI ARAŞTIRILIYOR

Vücudunun yarısı tamamen yanan Burcu Güçlü'nün, boşandığı eşleriyle, işyerinde çalışanlar ve yakın çevresinin ifadesine başvuruldu. Elde ettikleri tüm bilgi ve ipuçlarını değerlendiren polisin, genç kadının tanıdığı kişi ya da kişilerce öldürülmüş olabileceği ihtimaline yönelik soruşturmasını sürdürdüğü bildirildi.

Bu arada bölgedeki işyerlerinin güvenlik kamera kayıtlarına da incelenmek üzere el konuldu.


Burcu iki kez evlenip, ayrılmış

Korkunç cinayete kurban giden Burcu Güçlü'nün 2002 yılında bir yıl süren ilk evliliğini yaptığı öğrenildi. Genç kadın, ilk eşinden boşandıktan sonra üç yıl önce sahibi olduğu eczaneyi kapatıp güzellik merkezi açtı. Bu sektörde tanıştığı bir kişiyle ikinci evliliğini yaptı. Ekonomik durumu iyi olan Burcu Güçlü, kendisinden 6 yaş küçük eşinden de 8 ay önce boşandı. Emniyet güçleri Diyarbakırlı olduğu öğrenilen Burcu Güçlü'nün akrabalarına ulaşmak için harekete geçti.