EDÖB (Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku)’ün seçim zaferi oylama gecesi mütevazi etkinliklerle kutlandı, meclisin renkli isimlerinden olmaya aday olan ve İstanbul 2. Bölge'den milletvekili seçilen Sırrı Süreyya Önder, BDP il binası önünde seçmenleriyle zaferi kutladı, "Bu balkon konuşması moda olduğu için bir tane de ben yapayım” deyip seçmenlerine hitap etti. 
 
Çoğunluğunu Tarlabaşı'nda oturanların oluşturduğu yüzlerce insan Sırrı Süreyya Önder'in vekilliğinin kesinleşmesiyle gece BDP İl Binası önünde toplanmaya başladı. Binaya ilk olarak saat 21.00'de İstanbul 1. Bölge'den milletvekili seçilen Sebahat Tuncel geldi. Tuncel kısa konuşmasında "Artık Kürtleri görmeden siyaset yapılamayacağı anlaşıldı. Bu sonuçlarla özerklik ilan edilmiştir" dedi. 
 
Ardından Tuncel, kendi seçim bölgesi olan Kadıköy'deki seçim şenliklerine gitmek için ayrıldı. Sabırsızlıkla Sırrı Süreyya Önder'i bekleyen halk bir buçuk saat boyunca şarkılar, marşlar sloganlar eşliğinde halay çekti. Çoluk, çocuk, kadın, yaşlı tüm mahallelinin sokakta olduğu kutlamada, sokağa çıkmayanlar pencere ve balkonlardan desteklerini gösterdi. Kutlamaya gelenler sık sık "Vur Vur İnlesin Erdoğan Dinlesin" ve "Biji Serok Apo" sloganları attı. 
 
'BALKON MODASI'
Saat 22.30'da binaya gelen Sırrı Süreyya Önder, binanın balkonundan kitleye gençler, özgür Türk ve Kürt kadınları yoldaşlar merhaba diye seslenerek "Bu balkon konuşması moda olduğu için bir tane de ben yapayım dedim" dedi. Önder, "2. bölge bir rekor kırdı, tarihe geçti bu sadece sizin eseriniz" dedi ve şöyle devam etti: 
 
"2.bölgede Sırrı değil de Ahmet, Berivan, Fatma olsaydı da bu oyu alacaktı. Bu dayanışmanın ürünüdür. Devrimciler böyle bir dayanışması iradesi gösterince her kesimden insan da buna destek oldu; bunun kıymetini bilmek de bizim boynumuzun borcudur...Kampanyanın başında bu seçimin zaferini siyasi ve askeri operasyonlarda toprağın koynuna verdiğimiz İbrahim Oruç'a adayacağız dedik, onun yanına sosyalist metin Lokumcu'yu koyuyoruz. Sizin bu zaferinize halkların mücadelesinde hayatını kaybeden bütün civanlarına adıyorum."
 
Halkın ısrarla Taksim'de kutlama talebine Önder, büyük İstanbul kutlaması sözü verdi. Önder, seçmenleriyle birlikte Hacı Ahmet'te şenlik yapmaya gitti. Mahalleden ayrılan arabalar kornalar ve BDP bayraklarıyla şenliğe yöneldi. (ANKA)