Sırbistan'da aşırı milliyetçi Sırp İlerleme Partisi'nin (SNS) savaş suçlarıyla ilgili çıkışlarıyla tanınan evli ve 2 çocuk babası milletvekili Duşan Mariç'in sekreteriyle ilişkisinin görüntüleri, internet sitelerine düştü.

Sırbistan'da yayımlanan günlük “Kurir” gazetesinin gündeme getirdiği seks içerikli görüntüler, daha sonra ülkedeki birçok internet haber sitesi ile Youtube video paylaşım sitesinde de yeraldı.

Mariç, eşinden ayrı yaşayan 2 çocuk annesi sekreteriyle ilişkisinin internet sitelerinde kullanılmasının ardından herhangi bir açıklama yapmadı.

Sekreter Tamara Rasiç ise Kurir gazetesine yaptığı açıklamada, görüntülerin kendisi tarafından çekildiğini doğruladı, ancak görüntüleri medyaya kendisinin vermediğini savundu.

Milletvekili Mariç'in “son zamanlarda düşen popülaritesini kurtarmak için bu görüntüleri gazeteye verdiğini” iddia eden Tamara Rasiç, “Bu videoyu Mariç'in bilgisi dahilinde ben kaydettim, ama bunu tuzak kurmak ve medyaya vermek için yapmadım. Buna ihtiyacım yok, çünkü ona daha çok zarar verecek bilgilere sahibim. İlişkimiz olduğunu herkes bilirdi, saklamıyorduk” diye konuştu.

Sırbistan Parlamentosunda, sık sık savaş suçlarıyla ilgili konuşmalarıyla gündeme gelen, olayları, gün, tarih ve bütün detaylarıyla ezbere anlatmasından dolayı “Suç ve Ceza” adıyla anılan Duşan Mariç, aynı zamanda Kültür ve Enformasyon Kurulu ile Kosova Meclis Kurulu üyeliği de yapıyor.

Mariç'in üyesi olduğu SNS ise aşırı milliyetçi görüşleriyle biliniyor. Partinin lideri Voyislav Şeşely ise savaş suçu işlediği gerekçesiyle 2003 yılından bu yana Lahey'deki mahkemede tutuklu yargılanıyor.

A.A