Başkent Priştine'nin 10 km doğusundaki Graçanitsa'da bir kulübe bombalı saldırıda bulunan iki Sırp'ın yakalandığı bildirildi.

Kosova polisi, soruşturmanın derinleştirilmesi nedeniyle kimliklerini açıklamadığı zanlıların bu sabah, Graçanitsa'da "Klub S"e bombalı saldırıda bulunduklarını, atılan el bombasının ise şans eseri patlamadığını duyurdu.

Graçanitsa Polis Karakolu Komiser Yardımcısı Rame Krüeziu, zanlıların otomobillerinde yapılan arama sırasında biri "Zola" tipi, iki el bombasının bulunduğunu ve olayla ilgili soruşturmanın yürütüldüğünü belirtti.

Tutuklanan zanlıların, sorgu hakimine teslim edildiklerini bildiren Komiser Yardımcısı Krüeziu, polis teşkilatı olarak halkın güvenliği için elden geleni yaptıklarını ifade etti.

Öte yandan, olay yerine gelen, Kosova Polisi ve Avrupa Birliği Hukuk Düzeni Misyonu (EULEX) Polislerinin, söz konusu kulübe atılan bombayı imha ettikleri bildirildi.

Bu arada, ülkenin kuzey kesimindeki Sırp belediyesi Zubin Potok'ta, Kosova Polis Hizmetleri mensubu bir Sırpın otomobilinin ateşe verildiği açıklandı.

Sınır Polis Komiser Yardımsıcı Zoran Radunoviç'e ait otomobilin tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiğini söyleyen Mitroviça Polisi Sözcüsü Besim Hoti, faillerin yakalanması için geniş kapsamlı bir soruşturuma yapıldığını kaydetti.

A.A.