Uludere’deki faciada 35 köylünün hayatını kaybetmesinin ardından çarpıcı bir gelişme yaşandı. Şırnak Valiliği, olaydan önce bölgeye aydınlatma fişeği ve akabinde de top-obüs atışı yaptığı ortaya çıkan Gülyazı Jandarma Tugay Komutan Vekili Albay Hüseyin Onur Güney’in görevden alınması için İçişleri Bakanlığı’na başvurdu.

Valilik, Albay Güney’in kendilerinden ‘Bilgimiz yok diyerek’ bilgi sakladığını bu nedenle de ambulans ve helikopterlerle olaya müdahalenin geciktirildiğini vurguladı. Uludere ile ilgili soruşturmada önemli bir gelişme gerçekleşti. Şırnak Valiliği, 35 köylünün hayatını kaybetmesinden önce bölgeye aydınlatma fişeği ve top atışı yaptığı halde ‘Olaydan haberimiz yok’ diyerek kendilerine bilgi vermeyen komutanın görevden alınmasını talep etti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, olaydan önce uyarı amacıyla aydınlatma fişeği ve akabinde de top-obüs atışı yapıldığını açıklamıştı. Bu bilgi üzerine harekete geçen Şırnak Valiliği bilgi talebine rağmen ‘Haberimiz yok’ yanıtı veren, olay sırasında Gülyazı Jandarma Tugay Komutanlığı’na vekalet eden Albay Hüseyin Onur Güney’in görevden alınmasını istedi. Valiliğin, olay sonrasında bölgeye helikopter ve ambulans sevkinin bu bilgi verilmediği için geciktirildiğini vurguladığı öğrenildi. Bu gerekçelerle Gülyazı Jandarma Tugay Komutan Vekili Albay Hüseyin Onur Güney’in görevden alınması için İçişleri Bakanlığı’na müracaat edildiği belirtildi. Son kararı bakanlık verecek.

BUGÜN GAZETESİ