Lehman'ın batması Türkiye'de bir mağdur grubu yarattı. Lehman ve Fiba Grubu, 2005'te TMSF'den batık kredileri satın almıştı. Dardanel, Tümteks, Alaska gibi şirketler çaresiz.

Lehman Brothers battı. Bu süper batışın Türkiye'de yarattığı tahribat henüz tartışılmadı, "Batık dosyası" açılmadı. Bu süreçte çoğu tasarruf sahibinin de canı yandı! Üstelik Lehman Brothers'ın büyük ortak olduğu varlık yönetim şirketi RCT ortada kaldı... Yine RCT i

ABD"li finans devi Lehman Brothers"ın batışı, Türkiye"de de bir mağdur grubu yaratmış durumda. Zira Lehman"ın Türkiye"de Fiba Grup"la 2005"te kurduğu RCT Varlık Yönetim Şirketi, TMSF"nin batık alacaklarını tahsil etmek üzere kurulmuştu.

Lehman Brothers"ın 2008 sonunda iflası ile birlikte, RCT Varlık Yönetim Şirketi"nin geleceği de belirsizleşti. RCT Varlık Yönetim Şirketi"nin borçlulara karşı daha agresif bir yaklaşımda bulunması kaygı duyulan bir konu olarak da ortada duruyor.

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından Lehman Brothers'ın batması dünya piyasaları kadar Türkiye şirketlerini de tedirgin etti. Bu korkunun sebebiyse, küresel finans devinin sahip olduğu varlık yönetim şirketleri ile binlerce küçük ve orta ölçekli şirketin en büyük alacaklısı olması.

Haber 7