Nazilli Belediyesi tarafından Şirinevler Mahallesi’nde yapımı tamamlanan kapalı pazaryerinin yer tahsisi için kura çekimi gerçekleştirildi. Nazilli Belediyesi Ahmet Şensan Kültür Merkezinde Nazilli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü denetiminde gerçekleştirilen kura çekilişinde 277 pazarcı esnafı ile 84 üretici esnafın yerleri belirlendi.

Kapalı pazaryeri için seyyar pazarcıların yer belirleme kura çekimine Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Erdemir, Belediye Zabıta Müdürü Erkan Özdemir, Manavlar Odası Başkanı Kemal Cansız Belediye Zabıta görevlileri ve Seyyar Pazarcılar katıldı. 325 pazarcı esnafın katıldığı kura çekilişinde 180 manav 85 müstahsil ve 60 tuhafiye bakkaliye yerlerini belirledi.

Yeni Pazar yerinin vatandaşlara ve esnafa hayırlı olmasını dileyerek ilk kura çekimini yapan Belediye Zabıta Müdürü Erkan Özdemir, “Şirinevler Kapalı Pazar yeri ile vatandaşlarımız daha modern ve sağlıklı bir ortamda alışverişlerini yapabilecekler. Eşref Özel Kapalı Pazar Yeri olarak adlandırılan ve Satış alanlarının yanı sıra, Zabıta Odası, Test ve Ekspertiz Odası Mescit ve Tuvaletlerin bulunduğu Şirinevler Mahallesinde 5 bin metrekare alanda inşa edilen Pazar yerimizde toplam 380 pazarcı esnafı üretici esnaf tezgah kurabilecek. Bu gün ki kura çekişine 325 kişi müracaat etmişti. Bu gün burada yerlerinizi çektiğiniz kura ile kendiniz belirleyeceksiniz. Günümüz şartlarına uygun yapılan kapalı pazar yerimiz vatandaşlara ve esnafa hayırlı olsun” dedi.

Kura çekilişlerine katılan Nazilli Manavlar Odası Başkanı Kemal Cansız Mahallenin ihtiyacı olan bir Pazaryerinin kısa sürede yapımını tamamlayarak mahallelinin ve Nazilli halkının hizmetine sunma başarısını gösteren, Seyyar Pazarcıların sorunlarını bilen ve çözüm için ortak hareket eden bir anlayışla Seyyar Pazarcılarına imkanlar sunan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve ekibine teşekkür etti.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım!

sirinevler-pazaryerinde-kuralar-cekildi2.jpg