Aydın"da 10 yıl önce sokakta bulduğu bir köpeği koruma altına alan kadın, komşularının şikayeti üzerine evinden tahliye edildi. Aynı zamanda Aydın Hayvan Hakları Derneği Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Canan Altınkızlar, mahkemenin köpeğin uyutulması yönünde aldığı kararı kabul etmeyince bir yakınının evine taşınmak zorunda kaldı. Gerek dernek gerekse de bireysel olarak yıllardır hayvan haklarını korumak ve sokak hayvanlarını koruma altına almak için mücadele verdiğine işaret eden Altınkızlar, “Meclisin aldığı karar ile bir taraftan biz sahipsiz hayvanları koruma altına almaya çalışırken, koruma altına alınmış hayvanların uyutulmaya çalışılmasına anlam veremiyorum” dedi.
1998 yılından bu yana Girne Mahallesi Efekent 48 F Bloktaki evinde minyatür spitz cinsi köpek besleyen Aydın Hayvan Hakları Derneği Başkan Yardımcısı Canan Altınkızlar"ın evinde köpek beslemesini istemeyen komşusu tarafından mahkemeye verilince hakim dava sonucunda köpeğin evden çıkartılmasını istedi. Şirin ismini verdiği köpeğini bugüne kadar hiç yanından ayırmayan Canan Altınkızlar"ın komşusu Nusret Sarıaydın, ilk şikayetini 2003 yılında Aydın Belediyesine yaparak köpeğin sesinden rahatsız olduğunu ve köpeğin evden attırılmasını talep etti. Bunun üzerine Belediyeden cevap alamayan Sarıaydın, 4 sene sonra bu sefer Aydın Sulh Hukuk Mahkemesine dava açarak apartman sakini komşusunun evindeki köpeğinden rahatsız olduğu için, köpeğin apartman dışına çıkarılması için dava açtı. Dava sürecinde mahkeme heyeti tarafından şahitler dinlenerek, keşifler yapıldı, bilirkişi ile veteriner raporları hazırlandı. Apartman sakinlerinin yönetici toplantı kararları alınırken 13 daireli apartmanda bulunan kat maliklerinden 10 kişi köpekten rahatsız olmadığını belirten imzaları alınarak, mahkemeye sunuldu. Yaklaşık 1 yıl süren dava sonucunda davaya bakan Aydın Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından, karar kat mülkiyet kanununun 18-33/2 maddesi gereğince Altınkızlar"a, köpeği 15 gün içerisinde evden uzaklaştırması yada köpeğin uyutulması gerektiği belirtilen karar iletildi. Şirin"in uyutulmasını kabul etmeyen Altınkızlar, yıllardır yaşadığı evi terk ederek bir yakınının evine yerleşti.
Tüm delil ve şahitlerin lehine olduğu bir durumda alınan karar karşısında şaşırdığını ifade eden Canan Altınkızlar, “Bu karar bana değil karşı tarafa verilmesi gerekirdi. 10 yıldan beri evimde bu köpeği besliyorum. Hiç apartmandan sakinlerinden hiç kimse köpekten rahatsız olmazken tek bir kişinin rahatsızlığından dolayı köpeğimi sokağa terk edecekler. Benim köpeğim evcil bir hayvan kimseye hiçbir zararı yok. Zararı olacak olsa ben beslemezdim zaten. Bu kararı değiştirmek için elimden geleni yapacağım. Meclisten hayvan hakları yasası çıkıyor. Barınaklarda bulunan hayvanlar sahiplenilsin diye ve bir hakim kararı ile köpeğim sokağa bırakılıyor. Bu durumda yasada belertilen hayvanlar sahiplenilsin durumu nasıl meydana gelecek. Bu durumda kim neyi sahiplenecek eğer bir kişinin şikayeti üzerine tekrar sokağa bırakacaksak. Ben bu işin peşini bırakmayacağım Evrakların hepsini Yargıtay"a ve Uluslararası Hayvan Hakları Koruma Komisyonuna da göndereceğim” diye konuştu.
Köpeği Şirin"in 13 daireli apartmanın maskotu haline geldiğine işaret eden Altınkızlar, çoğunluğun kararının tersine köpeğin sokağa terk edilmesinin anlamsız olduğunu kaydetti. Şirin"in evlerini ve komşularını çok sevdiğinden söz eden Altınkızlar, tahliyeden sonra köpeğinin sinirlerinin bozulduğunu savundu. Şirin"in evlerine geri dönmek istediğine işaret eden Altınkızlar, köpeğin sürekli havlayarak dolaştığını bildirdi. Altınkızla, Şirin"in tekrar evine dönebilmesi için gerekli tüm mücadeleyi vereceğini sözlerine ekledi.