Özellikle poliklinik sırasında yaşanan hırsızlık olaylarına karşı tebdili kıyafetli "Hasta Rollü Polis" uygulaması başlatıldı.

Aydın"da özellikle havaların da sık sık değişmesi ile hastanelerde yoğunluk sayısı birden arttı. Hastanelerdeki bu yoğunluğu fırsat bilen hırsızlar, hırsızlık yapmak için diğer illerden bile Aydın"daki hastanelere gelmeye başladı. Son zamanlarda artan hırsızlık olaylarını dikkate alan Aydın Polisi, güvenlik tedbirlerini artırdı. Bu arda hastane idaresi tarafından özellikle hastanenin yoğun olduğu günlerde, sık sık anons yapılarak vatandaşların kıymetli eşyalarına dikkat etmesi ve hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olmaları hususu dikkat çekilmeye başlandı.

"HASTA ROLÜNDE POLİS" UYGULAMASI BAŞLATILDI”

Alınan tüm önlemlere rağmen, hastanelerdeki yoğunluk art niyetli kişilerin iştahını kabartınca, Aydın polisi de ilginç bir yönteme başvurdu. Sivil kıyafetli ve bir çoğu tebdili kıyafete bürünmüş bayan ve erkek polisler, poliklinik saatlerinde hasta rolünde bürünerek sıraya girip hırsızlık olaylarını önlemeye çalışıyor. Polisin bu uygulaması ile birlikte şüphelilerin daha kıvrak yakalandığı ve olayların da ciddi derecede azaldığı öğrenildi.

“DEVLET OLARAK GÖREVİMİZ HALKIN CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK”

Aydın"da halkın can ve mal güvenliği için mesai mefhumu gözetmeksizin 24 saat ayakta olduklarını belirten Vali Hüseyin Avni Coş, suç ve suçu önlemede aynı zamanda akıl ile mücadele ettiklerini söyledi. Tedbirleri alırken, işlenen suçların analizini de yaptıklarını kaydeden Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, “En büyük görevlerimizden biri halkın can ve mal güvenliğini sağlamak. Bu kapsamda suç işlenmesini de önlememiz gerekiyor. Bunu yaparken işlenen suçların analizlerini yapıyoruz. Vatandaşlarımızın endişeli ve üzgün anlarında dikkatleri dağınık oluyor. Onların bu anlarını değerlendirmek isteyen art niyetli kişilerin olduğunu gördük. Buna karşı polisimiz de gerekli önlemleri aldı. Suç ve suçluya karşı mücadelemiz her zaman her yerde aklıca devam edecektir” dedi./iha