Manchester City"den sezon sonuna kadar kiralanan Brezilyalı futbolcu dün İstanbul"a gelirken yarım sezon için 1.5 milyon euro alacağı öğrenildi

Galatasaray, Neill"in ardından Brezilyalı golcü Jo"nun da işini bitirerek renklerine bağladı. Yıldız futbolcu dün gece uçakla İstanbul"a gelirken, Atatürk Havalimanı"nda yer yerinden oynadı.
Yaklaşık 20 gündür İngiltere"de transfer çalışmalarını sürdüren Haldun Üstünel ile Murat Yalçındağ ikilisi, Everton"da kadro dışı bırakılan 22 yaşındaki golcü Joao Alves de Assis Silva"yı sezon sonuna kadar kiraladılar. 8 kişilik yabancı kontenjanı dolu olan Cim-Bom dün Linderoth"u ikna ettikten sonra Jo"nun transferini kamouyona duyurdu.
Sezon başında Manchester City"den Everton"a kiralanan ancak devre arasında izinsiz ülkesine giden ve yeni gittiği takımında kadro dışı bırakılan Jo için, günlerdir pazarlık yapan yöneticiler önceki gece mutlu sona ulaştılar. Ancak, Linderoth"un gitmeme konusunda direnmesi üzerine açıklamayı yapmak için bir gün beklenirken dün de bu konuda engeller aşıldı. Linderoth"un alacağı olan 600 bin euroya karşılık bonservisi verilirken, İsveçli oyuncu istemeyerek de olsa bu teklife olumlu yanıt verdi.

Sevgi seli
Galatasaray"ın yeni transferi Joao Alves"i taşıyan özel uçak 23.00 sularında Atatürk Havalimanı"na indi. Brezilyalı yıldız 20 dakika sonra çıkış yaparken, sarı-kırmızılı taraftarların yoğun ilgisiyle karşılaştı. İdari menajer Cenk Ergün ile tercüman Mert Çetin tarafından karşılanan sambacının boynuna taraftarlar tarafından sarı-kırmızılı atkı takıldı. 100 kadar taraftarın sevgi gösterilerinde bulunduğu Jo, daha sonra kalacağı otele götürüldü.

JO AVRUPA'DA YOK

Galatasaray'ın yeni transferi Jo, sarı kırmızılı ekibin UEFA Avrupa Ligi maçlarında forma giyemeyecek. Everton formasıyla UEFA Avrupa Ligi'nde 5 karşılaşmada görev alan Brezilyalı oyuncu Everton'un AEK'yı 4-0 yendiği karşılaşmada bir de gol atmıştı.

JOAO ALVES DE ASSIS SILVA
Asıl adı Joao Alves De Assis Silva olan Jo, 20 Mart 1987'de Sao Paulo'da doğdu. Futbol yaşantısına Corinthians'ta başlayan Joao Alves, 2003 yılında A Takıma yükseldi. Brezilyalı yıldız, Corinthians'ta 2003-2005 yılları arasında forma giydiği 54 maçta 23 gol kaydederek dikkatleri üzerine çekti. Jo, 2005'te Rus ekibi CSKA Moskova'ya transfer oldu.

Brezilyalı golcünün yıldızı 3 sezonluk CSKA Moskova macerasında parladı. Moskova ekibinde 53 karşılaşmada 30 gol atan Joao Alves, 2008 yılının yaz döneminde İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'ye transfer oldu. City formasıyla 9 karşılaşmada 1 gol kaydeden Brezilyalı golcü oyuncu, Everton'a kiralandı. Joao Alves, 2008-2009 sezonun ikinci yarısında oynadığı 12 maçta 5 gol kaydetti. Everton'ın Avrupa Ligi maçlarında forma giyen Jo, Galatasaray'ın Avrupa Kupası maçlarında oynayamayacak.

10 kez Brezilyalı Milli Takım forması giyen Joao Alves'in, 3 golü bulunuyor. Brezilyalı golcü, uzun boyu ve atletik yapısının yanısıra hızı, tekniği ve son vuruşlardaki becerisiyle ön plana çıkıyor. Joao Alves, özellikle sol ayağıyla çektiği etkili ve isabetli şutlarıyla tanınıyor. 1.89 boyundaki yıldız oyuncu, forvet mevkiinde görev yapıyor.

Galatasaray Türk yıldızı da renklerine katıyor.../milliyet