Darbellay İsviçre'de yerel bir televizyona yaptığı konuşmada İsviçre'de Yahudi mezarlıklarının yasaklanması konusunu referanduma götürüceklerini söyledi. Referandumla yeni yapılacak Yahudi ve Müslüman mezarlarının yasaklanması bekleniyor.

Irkçı lider ayrıca kamu kuruluşlarında çalışan Müslüman kadınların başörtüsü takmasının yasaklanmasını ve Müslüman mezarlarının da yasağa dahil edilmesini istediklerini belirtti.

Irkçı lider Christophe Darbellay, ortaya attığı yeni önerileriyle ülkede İslam karşıtlığını daha da artırmak ve sağcı seçmenden oy almayı planlıyor.

İsviçre Halk Partisi Başkanı Darbellay burkanın yasaklanması yönündeki çalışmalarına devam ettiklerini sözlerine ekledi.

SARKOZY'DEN YASAĞA DESTEK

İsviçre'deki minare yasağına tek lider desteği ise Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'den geldi. İsviçrelilerin de Fransızlar gibi memleketlerinin "Doğallığının değişmesini ve denatüre olmasını istemediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Sarkozy, İsviçrelilerin ve Fransızların kimliklerini korumak istediklerini belirtti. Sarkozy'nin analizine göre Fransızlar ülkelerinde çarşaflı ve burkalı kadın görmek istemiyor, ancak bu İslam karşıtlığı değil./hürriyet