873 bin YTL"lik Ferrari Scuderia daha gelmeden 9 tane sattı

1.5 yıl beklemeyi göze alan müşteriler, 2008 için toplam 24 Ferrari siparişi verirken, FerMas iptal riskini azaltmak için peşinatı katladı

Efsanevi Formula 1 pilotu Michael Schumacher"in gelişimine katkıda bulunduğu Ferrari"nin yeni modeli 430 Scuderia, Türkiye"ye gelmeden yok sattı. Ferrari ve Maserati"nin Türkiye distribütörü FerMas"ın Genel Müdürü Orhan Ülgür, yeni modellerini dün itibarıyla satışa sunduklarını açıklarken, 9 müşteriden sipariş aldıklarını söyledi. 430 Scuderia"nın fiyatının 391 bin ile 491 bin euro (692 bin YTL-873 bin YTL) arasında değiştiğini söyleyen Ülgür, “Yıllık satış kotamızı şimdiden aştık, bu yıl ancak 4-5 adet teslim edebiliriz. 15-16 ay bekleme süresi olacak” diye konuştu.

Ülgür, müşterilerden daha önce araç bedelinin yüzde 10"u kadar, yani 30-40 bin euro kapora aldıklarını ancak yeni dönemde bu rakamı artırdıklarını söyledi. Orhan Ülgür, “Yoğun taleple birlikte iptal etme riskini en aza indirmek için kapora miktarını artırdık. Artık 100 bin euro alıyoruz” dedi.

Ferrari satın alan tüketicilerin yüzde 90"ının kredi kullandığını sözlerine ekleyen Ülgür, müşterilerin genellikle 36 aylık taşıt kredisini tercih ettiğini belirtti.

Ülgür, FerMas"ın kurumsal kimliği sayesinde son 3 yılda büyük aşama kaydettiklerini söyledi. Ferrari ve Maserati"nin toplam satışlarının 127"ye ulaştığını belirten Orhan Ülgür, bu yılki hedeflerini şöyle aktardı: “Geçen yıl Ferrari ve Maserati"den 57 adet sattık. Bu yıl ise 32 Ferrari, 38 Maserati satmayı planlıyoruz.”

Orhan Ülgür, vergilerin Avrupa seviyesinde olması halinde satışlarını iki katına çıkaracaklarını ve 60 adedin üzerinde Ferrari satabileceklerini kaydetti.

Evli erkeklerin eşleri sıcak bakmıyor

* Orhan Ülgür, Türkiye"deki Ferrari müşterilerinin profilini yüzde 80"i evli ve 40 yaşın üzeri işadamları olarak tanımladı. Türkiye"de bir tane kadın Ferrari sahibi olduğunu tespit ettiklerini belirten Ülgür, “Evli erkeklerin eşleri Ferrari satın almasına pek sıcak bakmıyor. Bu nedenle satış sürecine kadınları da dahil ediyoruz” dedi. Ülgür, Türkiye"de kadın tüketicileri Ferrari"ye bindiremediklerini kaydetti ve ekledi: “Ferrari"ye kadınlar bomba gibi bakıyorlar.”