Çeşitli diyetleri ve sağlıklı beslenme şekillerini zaman zaman Pudra.com sayfalarında biz de öneriyoruz. Bu defa kalori yakmanın ve bu sayede kilo vermenin hiç aklınıza gelmeyen yollarını araştırdık. Bakın, hangi aktiviteyi ne kadar sürede yaparsanız kaç kalori yakıyorsunuz?

Dans edin
Dans etmeye ne dersiniz? Toplayın en yakın arkadaşlarınızı, açın Britney Spears’tan “Till the World Ends” şarkısını ve gösterin marifetinizi. 100 kalori kaybetmeniz garanti. Hatta belki de daha fazlasını… Hem çok da eğlenceli. Bu müthiş eğlenceyi videoya kaydetmeyi unutmayın. Sonra da Youtube’a… Biz de izleyelim!

Pikniğe gidin
Bir organizasyon yapın ve pikniğe gidin. Öncelikle gerekli malzemeler listenizi kontrol edin. Sonra da piknik sepetinizi hazırlayın (10 dakikada 20 kalori). Piknik alanına gittiğinizde malzemeleri arabadan çıkarıp çimenlerin üstüne yerleştirin (5 dakikada 18 kalori) ve 20 dakika boyunca frizbi oynayın (64 kalori). Sonra oturun, sırtınıza yaslanın ve dinlenin. Verdiğiniz 100 kalorinin keyfini çıkarın.

Trambolinde zıplayın
Trambolinin üzerinde 27 dakika zıplamak 100 kalori yakmak anlamına geliyor. Ayrıca çok da eğlenceli! Hem yağ yakıp hem de kalçalarınızı sıkılaştırmak için zıplarken dizlerinizi karnınıza doğru çekip ayaklarınıza değmeye çalışın.

Uçurtma uçurun
Çocukluğunuza dönün. Bir uçurtma alın ve rüzgarlı havada uçurun onu. 12 dakika içinde 100 kalori yakacaksınız. Ya da tekerlekli paten alın. Koruyucu kaskınızı ve dizliklerini takmayı ihmal etmeden paten üzerinde marifetinizi gösterin. 14 dakikada 100 kaloriyi yakmış olacaksınız.

Macera sporları yapın
Dağ yürüyüşüne katılmak ya da duvar tırmanışı yapmak gibi maceracı sporları deneyin. Tırmanma aktivitesinde 9 dakika içinde 100 kalori yakmanız olası. Ya da sahilde bisiklete binin. 31 dakikada 100 kalori yakmanız mümkün.

Köpek gezdirin
Bir köpeğiniz varsa ne şanslısınız! Onu gezdirme işini mutlaka siz üstlenin deriz. 10 dakika boyunca parkta ona arkadaşlık etmek size 30 kalori kaybettirir. Bir süreliğine tasma ve kayısı ondan çıkarın ve ip atlamak için kullanın. Sadece 4 dakikada 40 kalori yakarsınız böylelikle. Sonra yol arkadaşınızla birlikte eve doğru yürüme de kalan 30 kaloriyi yakmanız anlamına gelir.

Koşun
10 dakika açık havada koşu yapın. Sahilde ya da yeşil bir alanda koşuyor olmak size daha uzun süre spor yapmak için ilham verici olabilir. Böylece daha ince ve daha sıkı bir vücuda kavuşabilirsiniz.

Ev işi yapın
14 dakika boyunca cam silmenin bedeli 45 kalori, 10 dakika elektrikli süpürgeyle yerleri süpürmenin bedeli 37 kalori, 7 dakikada bulaşık yıkamanın bedeli ise 19 kalori. Etti mi size 100 kalori? Hem zayıflayın hem evi temizleyin!

100 kalori yakmanızı sağlayan aktiviteler

* 11 dakika dağ bisikleti sürmek
* 19 dakika bir arkadaşın taşınmasına yardım etmek
* 19 dakika çocukları gezdirmek
* 24 dakika birine masaj yapmak
* 38 dakika dart oynamak

* 31 dakika küçük bir çocuğu kucakta taşımak
* 24 dakika ata binmek
* 31 dakika odanızı boyamak
* 21 dakika badminton oynamak
* 104 dakika uyuklamak

* 41 dakika alışveriş yapmak
* 31 dakika tango yapmak
* 27 dakika köpeğinizi yıkamak
* 38 dakika piyano çalmak
* 24 dakika tai chi yapmak
* 12 dakika plaj voleybolu oynamak