Söke"ye bağlı Yamaç Köyü"nde yaşayan ve Söke"ye geldiği 9 Ağustos Cumartesi gününden bu yana haber alınamayan Nurten Sürbütavi"nin kaybolmasındaki sır perdesi kalkmadı. Halasına gitmek üzere Söke"ye gelen 20 yaşındaki genç bayanın ortadan kaybolmasının ardından 7 gün geçmiş olmasına rağmen hala haber alınamadı.
Bir haftadır kendi imkanları ile kardeşlerini aramak için yollara düşen gözü yaşlı abla Ayşe Hurma “Başta Söke"deki ve Aydın"daki yakınlarımız olmak üzere gidebileceği her yeri aradık, ama sonuç alamıyoruz. Kardeşimin hayatından zaman geçtikçe biraz daha endişe etmeye başladık. Kaçırıldı mı, kendisi mi kaçtı bilemiyoruz. Ne olur birileri bize yardım etsin, ailece perişan olduk” dedi.
Otobüs yolcu listelerinde ismine rastlanmayan Nurten Sürbütavi"nin en son 9 Ağustos 2008 Cumartesi günü yakınlarının aracından Fevzipaşa Mahallesi Çınarlı Kahve yanında indiği Söke Lisesine doğru gittiği belirtiliyor. Araçtan indiği bölgede bulunan esnafların güvenlik kameralarında araştırma yapıldığı ancak bir sonuç alınamadığı öğrenildi.
Kaybolduğu son gün üzerinde pembe beyazlı bir tişört, ayağında kot pantolon ve parmak arası terlik bulunan Yamaç Köylü Nurten Sürgütavi"nin resimleri ile Söke caddelerini dolaşan abla Ayşe Hurma ve annesi Cennet Hurma kayıp kızları ile ilgili yardım isteyerek görenlerin insaniyet namına jandarma ve polise ihbarda bulunmalarını istediler.