Geceyi Can Paksoy"la geçirdiği Gümüşsuyu"ndaki bir apartmanın boşluğunda cesedi bulunan 24 yaşındaki Sinem Erköseoğlu"nun ölümünde Can Paksoy ve ağabeyi Emre Paksoy tutuklandı. Sinem"in babası kızının cenazesini alırken, “Bugün işe başlacaktı. Nasıl intiharı düşünebilir?” diye sordu.

Beyoğlu Gümüşsuyu"ndaki 10 katlı Mithatpaşa Apartmanı"nın havalandırma boşluğunda önceki gün cesedi bulunan 24 yaşındaki Nazlı Sinem Erköseoğlu"nun cenazesi, mimar babası Ergün Erköseoğlu tarafından alındı. Yapılan ilk incelemede, vücudundaki belirgin kırıklar nedeniyle genç kızın yüksekten düşerek öldüğü anlaşıldı. Sinem"in geceyi birlikte geçirdiği Can Paksoy ve ağabeyi Emre Paksoy mekanda ölüme sebebbiyet vermek suçundan tutuklandı.

“Kızım dünya şekeriydi”

Çektiği acının tarifsiz olduğunu belirten baba Erköseoğlu ise, “Söyleyecek çok birşey yok. Acım çok büyük. Gelinlik yaşındaki kızım gitti” diye konuştu. Ergün Erköseoğlu"nun ise ikinci evliliğini olayın olduğu cumartesi günü İzmir"de yaptığı öğrenildi. Sinem"in yakın arkadaşları ise genç kızın dün başvurduğu bir bankada işbaşı yapacağını belirterek “İntihar edecek birisi neden bir bankaya iş başvurusunda bulunsun ki bunun iyi araştırılmasını istiyoruz” dedi.

"Birlikte uyuduk, birlikte olmadık"

Olayın ortaya çıkmasından sonra gözaltına alınan şüpheli Can Paksoy ise sorgusunun ardından cinayet şüphesi ile tutuklandı. Amerika"da bir borsa şirketinde çalışan Can Paksoy ifadesinde geçtiğimiz Cuma günü İstanbul"a geldiğini belirterek Sinem Erköseoğlu ile bir gün sonra gittikleri bir mekanda tesadüfen karşılaştıklarını anlattı. Paksoy ifadesinde şunları söyledi, “Cumartesi 15 kişilik bir grupla Ulus 29 isimli mekana gittik. Sinem ile yemek sırasında tesadüfen karşılaştık. Yanıma gelerek "Beni hatırladın mı geçen sene tanışmıştık" dedi. Kuzenim geçtiğimiz yıl ayaküstü tanıştırmıştı. Masaya davet ettim. Sinem"in üzerinde abiye bir kıyafet vardı. İçki servisi sırasında Sinem, nişandan geldiğini söyleyerek "Yeterince içtim fazla içmek istemiyorum" dedi. Sinem"e de "İstersen eve bırakayım istersen bize gel ev müsait" diyerek eve gitmeyi teklif ettim. Biraz düşündü sonra kabul etti. Beraber abim Emre"nin Gümüşsuyu"ndaki evine gittik. Apartmanın dış kapısını abim açtı bize. Kendimi iyi hissetmediğimi söyleyerek üzerimi çıkartmadan yatağıma uzandım.”

Çelişkili ifadeler verdi

“Bir ara Sinem"in de yanıma uzandığını gördüm.” diyen Paksoy, “Aramızda herhangi bir cinsel birliktelik olmadı. Sızdım. Sabah kalktığımda Sinem"i göremedim. Uyku sersemi olarak odalara baktım, eşyaları duruyordu. Yeniden uykuya daldım. Annemin aramasıyla uyandım. Kalkığımda Sinem hala dönmemişti. Eşyaları da duruyordu. Abimi uyandırdım. "Kızı gördün mü?" diye sordum. Abim de kızdı bana "Kız seninleydi bana niye soruyorsun" dedi. "Eşyalarını burada unutmuş, dışarı çıkmıştır. Gelirse sen verirsin evin yolunu biliyordur herhalde" dedim. Kendime kızarak "tanımadığımız kişiyi eve getirirsen böyle olur" dedim. Evden çıktım. Annemle havalimanına doğru yola çıktık. Yolda abim Emre aradı. Kızın kendini havalandırma boşluğuna attığını söyledi. İnanmak istemedim. Ciddi olduğunu anlayınca geri döndük” dedi.

Ağabey Emre Paksoy da ifadesinde şunları anlattı “Can"ın anahtarı yoktu. Otomata basmak için kalktım kapıdaki görüntüden yanında bir bayan olduğunu görünce dış kapıyı açık bırakıp kendi odama geçtim. Sabah Can beni uyandırdı. "Kızı gördün mü?" diye sordu. Ben de ona sen bilmiyorsan ben ne bileyim diyerek kızdım. Dışarı çıkmış olabileceğini söyledi. Mantıklı gelmedi. Kaldıkları odanın havalandırma boşluğuna bakan penceresinden kafayı uzattım. Aşağı doğru karanlıklaşıyordu. Ancak dikkatli bakınca kızın aşağıda yattığını gördüm. Can"ı arayarak eve gelmesini söyledim.”

YALANIN DELİLİ FACEBOOK'TA

Can Paksoy, Sinem ile olay gecesi ilk kez tanıştığını söyledi. Ancak genç kızın facebook"taki arkadaş listesinde Can"ın da olduğu görüldü....