Adli Tıp tarafından hazırlanan otopsi raporundaki şok bulgular, vucudunda çok sayıda kırık tespit edilen Oktay'ın öldürülmüş olma ihtimalini güçlendirdi.


Vücudunda çok sayıda krık tespit edildi.
Eski Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay'ın ölümü üzerindeki sır perdesi halen aralanmadı. Kendi silahıyla geçtiğimiz şubat ayında hayatına son verdiği gerekçesiyle dosyası kapatılan Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay'ın bir cinayete kurban gitmiş olabileceği ileri sürüldü. Oktay hakkında hazırlanan otopsi raporu şüpheleri güçlendirdi. Rapora göre Oktay'ın göğüs kafesinde ölümünden önce oluştuğu tahmin edilen 7 kırık tespit edildi. İdrarında da kokain bulgusuna rastlandı.

AİLESİ İNTİHARA İNANMADI

Behçet oktay Şubat ayında Ankara'da üç arkadaşıyla beraber bir restoranda yemek yedikten sonra mekandan ayrıldı. Yanındaki arkadaşının ifadesine göre, morali bozuktu. Bindikleri araç Dikmen'de kara saplandı. Oktay sinirlenerek dışarı çıktı ve belinden çıkardığı silahı başına dayayıp intihar etti. Ailesi intihara inanmadığını açıkladı. Çünkü Behçet Oktay solaktı ve başına sağ eliyle, üstelik alın hizasından değil, sağ kulak arkasından ateş etmişti. Oktay'ın canına kıydığı açıklandı ancak adli tıp raporu olaydaki cinayet şüphesinin ortadan kalkmadığını ortaya koydu.

Adli Tıp uzmanlarına göre kırıkların, Oktay'ın ölümünden önce oluşması ihtimali var. Bir ihtimal de Oktay'ın hastaneye götürüldüğünde hayati fonksiyonları durmasına rağmen, verilen elektro-şokun kırıklara yol açmış olması. Ancak kırık sayısının fazlalığı bu iddiayı zayıflatıyor.

İDRARINDA KOKAİN

Papordaki ikinci önemli bulgu ile Oktay'ın idrarında kokain ve metabolitlerinin çıkması. Oktay'ın yakın arkadaşları onun hiçbir zaman uyuşturucu almadığı görüşünde. İntihar ettiğini düşünenler ise tahlillerdeki alkol ve kokain bulgularını kanıt olarak gösteriyor.

Behçet Oktay tam 13 yıl Özel Harekat Dairesi Başkanlığı yaptı. Susurluk kazasından sonra görevden alınan İbrahim Şahin'in yakın çalışma arkadaşıydı ve ondan sonra bu görevde kaldı. Oktay'ın adı, eski çalışma arkadaşı İbrahim Şahin'in ergenekon soruşturmasında tutuklanmasına neden olan suikast timleri olayıyla gündeme geldi. İddiaya göre Şahin “s-1” adlı suikast timini özel harekatçılardan kurmuş, bu timlerdeki kişileri seçmek için Behçet Oktay'dan yardım almıştı.


Savcı davayı yeniden açabilir


Adli Tıp Kurumu'nun medyaya yansıyan raporu hem Oktay Alesi hem de Emniyet camiasında şok etkisi yarattı. Oktay Ailesi, gelişmeler üzerine harekete geçti. Baba Mehmet Oktay, memleketinden apar topar Ankara'ya gelirken, Yeni Şafak'a konuşan oğlu Burak Oktay, gelişmeleri büyük bir dikkatle izlediklerini belirterek, muhtemelen bugün ya da yarın bazı kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Bu arada olayla ilgili soruşturmayı yürüten ve olayın intihar olduğuna kanaat getirerek dosyayı kapatan Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yalçın'ın da bugün İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan otopsi raporunu isteyeceği öğrenildi./yeni şafak