Çok sayıda PKK'lının Kandil Dağı'nda toplandığını öğrenen Türk Silahlı Kuvvetleri, örgütün merkezine geçen hafta büyük bir hava operasyonu düzenlerken, Ankara'da şimdi terörle mücadelede çok daha önemli bir gelişme bekleniyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın 'çok yakında somut gelişmeler yaşanacak" sözlerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de teyit etti.

Gül konuyla ilgili olarak "Kandil'e yapılan son hava operasyonu örgüte indirilen darbe bakımından şimdiye kadar yapılan en başarılı operasyonlardan biri. Operasyonlar daha iyi netice vermeye başladı, verecek biliyorum" diye konuştu.

Milli Güvenlik Kurulu'nda tüm bu konular tüm açıklığı ile tartıştıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, Kuzey Irak'la başlayan yeni diyalog sürecinde "güven bunalımı aşılıyor" dedi.

"Herkes Türkiye'nin niyetinin terörle mücadele olduğunu gördü" diyen Cumhurbaşkanı Gül, terörle mücadele ederken sivillere bu kadar dikkat eden başka bir ülke, başka bir ordunun gösterilemeyeceğini ve bunu da Irak ve Mesud Barzani'nin gördüğünü söyledi.

Avrupa günü resepsiyonununda gazetecilerle sohbet eden Cumhurbaşkanı Gül, PKK aradan çıktığında tüm Iraklılar için Türkiye'nin yapacağı çok şey olduğunu da belirtti. Gül, Kuzey Irak yönetimi ile güven bunalımının aşılmaya başlandığının altını özellikle çizdi.