Samsun'da Gürcistan uyruklu hayat kadınlarını fuhşa zorladıkları ve kaçan bir kadını 5 kişiye zorla tecavüz ettirdikleri gerekçesiyle 1'i Gürcistan uyruklu kadın olmak üzere 2 kişiye toplam 103 yıl 4 ay hapis, 60 bin TL para cezası verildi.

2007 yılında Samsun'da meydana gelen olayda iddiaya göre, Gürcistan vatandaşı Rıta K. (36), işsiz olan Tıa J. (30) ve Khatuna M.'yı (32), temizlik konusunda iş bulacağı vaadiyle Türkiye'ye getirdi. Nail D. (46) ile birlikte Sarp Sınır Kapısı'nda söz konusu kadınları karşılayıp Samsun'a getiren Rıta K., kadınlara burada erkeklere para karşılığı fuhuş yaptırıldı. Gittikleri eğlence merkezinde tanıştıkları kendi vatandaşları bir bayana durumu anlatan Gürcü kadınlar, bir daha geri dönmedi. Rıta K. ile Nail D., ellerinden kaçan kadınlardan Khatuna M.'yi kimliği tespit edilemeyen 5 kişiye zorla bir araca bindirip Bafra ilçesindeki bir ormanlık alana götürülüp burada tecavüz etmelerini istedi. Kimliği tespit edilemeyen 5 kişi, söz konusu kadını kaçırıp götürdükleri ormanlık alanda tecavüz etti. Tecavüzcüler kadının çantasındaki değerli eşyalarını da gasp etti.

Bu olay sonrası her iki mağdur, polise sığınarak yardım istedi. Olayla ilgili polis tarafından gözaltına alınan Rıta K. ile Nail D., 21 Ocak 2008 tarihinde yakalanarak çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Her iki zanlı hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde birden fazla kişiyle gasp, nitelikli cinsel saldırı, insan ticareti ve hürriyeti tahdit suçlarından dava açıldı. Nail D., 10 ay tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bugün duruşması görülen dava karara bağlandı ve mahkeme heyeti Rıta K. ve Nail D.'yi, "2 kişiyi fuhşa teşvik etmek ve fuhuş yaptırmak, 5 erkeklere kaçırttırıp zorla tecavüz ettirmek, gasp ve hürriyeti tahdit" suçlarından her birini 51 yıl 8'er ay hapis, 30'ar bin lira da para cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, Gürcü kadınların hayat kadını olduğu için zanlılara "insan ticareti" suçundan ise ceza vermedi. Tutuksuz olarak yargılanan Nail D.'nin ise tutuklanmasına karar verildi. Duruşma salonunda gözaltına alınan Nail D., tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Tutuklu olarak yargılanan Rıta K. ise cezayı duyunca fenalık geçirdi.

İHA