Berlusconi, genç kızlara kelebek şeklinde bir mücevher ve günlük 1500 euro alışveriş parası veriyor. Kelebeği alan genç kıza şov dünyasının kapıları açılıyor.

Silvio Berlusconi... Dünyanın en gelişmiş sekiz ülkesinden birinin başbakanı, Avrupa Birliği"nin en etkili isimlerinden biri, İtalya"nın en zengin adamı, medya imparatorluğu sahibi, en büyük futbol kulüplerinden biri olan Milan"ın başkanı,... Ancak emekli olup köşesine çekildiğinde onu hatırlatacak şey muhtemelen bu sıfatların biri olmayacak. Yerli yersiz yaptığı espriler ve gaflarla şimdiden tarihin en renkli liderleri arasına giren 72 yaşındaki “Sinyor”u akıllara kazıyan şey çapkınlıkları ve özellikle genç kızlara olan düşkünlüğü oldu.
Bir erkeğe 4 kadın

Asıl büyük skandal ise geçen yıl mayıs ayında Sardunya Adası"ndaki villasında genç kızlarla verdiği parti sırasında çekilen fotoğrafların basına sızmasıyla patladı. Sinyor, İtalyan basının fotoğrafları yayınlamasına yasak getirdiyse de İspanyol El Pais gazetesi tarafından yayınlanan fotoğraflarda görülen üstsüz kızlar, Çek Cumhuriyeti"nin yakın dostu olan eski Başbakanı Mirek Topolanek"in çırılçıplak görüntüsü skandalı uluslararası boyuta taşıdı. Dün aynı partide çekilmiş iki kare fotoğraf daha yayınlayan El Pais, “İşte Papi"nin villası” başlıklı manşetinde Berlusconi"nin 12 milyon euro"luk villasında yaşananların perde arkasını da aktardı. “Şeyhin haremi” benzetmesi yapan gazeteye göre, Berlusconi 60 hektarlık bahçesi olan villasında önemli misafirlerini ağırlıyor.

Kızlarda kıdem farkı

Misafirlerinin çoğunluğu 17-29 yaş arasındaki genç kızlar oluşturuyor. Hatta gazeteye göre evdeki insan oranı her zaman "bir erkeğe karşılık dört kadın"şeklinde. Berlusconi villasındaki partilere katılan kızlara kelebek şeklinde bir mücevher armağan ediyor. Bu mücevheri alan kız Sinyor"un haremine de girmiş oluyor. Bu şekilde televizyon programlarında, dizilerde ve şov programlarında yerini garantiliyor. Ayrıca Berlusconi, villasına çağırdığı genç kızlara günlük 1500 euro alışveriş parası veriyor. Kızlar arasında da “kıdem” farkı bulunuyor. En yeniler villada bir gün geçirebilirken, biraz daha kıdemliler gece yatısına da kalabiliyor. “Gözde” ler ise villada uzun bir tatile hak kazanıyor. Kadın bakanlar da villanın müdavimlerinden. En çok çağrılan bakanlardan biri Berlusconi ile aşk söylentileri ayyuka çıkan Eşitlik Bakanı Mara Carfagna. “Dünyanın en yaşlı lideri” sıfatını taşıyan Berlusconi"nin böyle hızlı bir hayat yaşaması doktorlarını da korkutuyor. İtalyan basınına göre, doktorları Sinyor"un çok fazla Viagra kullanması nedeniyle kalp sağlığından endişe ediyor.

TELEFON KONUŞMALARI DA SKANDAL DOLU

SİNYOR"UN villa partisi kadar telefondaki konuşmaları da İtalyan basınına sık sık malzeme oluyor. Yolsuzluk iddiaları nedeniyle telefonu dinlenen başbakanın danışmanı Marcello ile yaptığı konuşma en çok ilgi çekeni olmuştu:

Marcello: Nasılsınız efendim?

Berlusconi: Bu yıl çok kötü.

Marcello: Neden?

Berlusconi: Drive In TV şovundan iki kız gelecekti ama bizi ektiler.

Marcello: Aman boşverin.

Berlusconi: Boşver mi! Gelmemeleri demek bizim onları beceremeyeceğimiz anlamına gelir. Bu yıl böyle başlarsa bütün yıl böyle geçecek anlamına gelir!

RAI"nin patronu Agostino Sacca ile yaptığı görüşme:

Sacca: Günaydın! Nasılsınız?

Berlusconi: İdare ediyoruz.

Sacca: Ne kadar zorluk içinde olursanız olun bence siz bu ülkenin en sevilen insanısınız.

Berlusconi: Politik olarak hiçbir şeyim. Sosyal olaraksa beni Papa ile karıştırıyorlar.

Sacca: Siz insanları ruhsal anlamda tatmin ediyorsunuz. Benden bir isteğiniz olmadı uzun zamandır.

Berlusconi: Arada sırada kadın istemek dışında... Patronun moralini yükseltmek gerek, değil mi?

(Gülüşmeler)

Berlusconi: Şimdi senden iki kız istiyorum. Bu sefer tamamen siyasi amaçlarla. Bak anlatayım

Berlusconi: Senatoda çoğunluk için Evalina Manna denilen kadın bana yardımcı olabilir. Muhalefetteki bir arkadaşımızın dostu. Dizilerde daha fazla rol ver